Yazar Hasan Sarı: Amerika Büyük Ülke Değil

Haber365 yazarı Hasan Sarı, Amerika'nın insanlığı dünyevileştirdiğini ve tarihsel derinliği olmadığından dolayı insanlığa sunabilecek her hangi bir ülküsünün bulunmadığını söyledi.

25.01.2018-17:09 - (Son Güncelleme: 25.01.2018-17:14) Yazar Hasan Sarı: Amerika Büyük Ülke Değil

Haber365 yazarı Hasan Sarı: Amerika varsa yoksa insanlığın dünyevileşmiş her türlü kaygısını kurumsallaştırmayı başarmış bir ülkedir. Tarihsel derinliği olmadığı için, insanlığa sunabileceği kalıcı bir ülküsü de yoktur. Bu yüzden Amerika girdiği her yeri en iyi şekilde yıkmayı başarır. Fakat hadi yıktığını kur dediğinde neyi kuracağını bilmez ve kuramaz.

Ortadoğu’yu neden kirli ayaklarıyla kirletmek istiyorlar?

Çünkü bu bölgenin zengin kaynakları var, bu bir. İkincisi bu bölge insanlığa dünyevi kaygılardan kurtulabilecekleri bir inancı, İslam’ı sunma potansiyelinde. Üçüncüsü de kendi inançları gereğince bölgeyi en ücra köşesine kadar ele geçirme arzusundalar.

Peki, son durum nedir?

Amerika kafa olarak ikiye bölünmüş durumda. Türkiye’nin bölgede uyguladığı strateji onları baya afallattı. Her ne kadar biz içerde kirli ajanların oyunlarına uğrasak da kadim devlet ve kadim millet geleneğimiz bu oyunlar karşısında dimdik ayakta kalmayı başardı.

Şimdi Amerika bir tarafıyla Pentagon, bir tarafıyla da CIA aklıyla hareket ediyor. Amerikan istihbaratı neredeyse artık, kendilerinin “Bataklık” diye tanımladığı bölgede birbirinden bilgi kaçırıyor ve ötekini bataklığa saplamayı düşünüyor.

Amerika’nın stratejik aklı Suriye’de çıkmaz sokağa girmiştir. Çünkü burada gerçek manada Rus aklıyla karşılaşmışlardır. SSCB’nin bölünmesiyle, dünyanın tek kutuplu bir medeniyete kaydığı doksanlı yılların yorumlarıydı. Ardından medeniyetler çatışmasında tek medeniyeti olan bir dünya düzeninin kurulacağı ve bunun da kaçınılmaz olduğu tüm dünyaya pazarlandı. Bu kaçınılmaz sonun başta Türkiye olmak üzere tüm ülkeleri etkisi altına alacağı işlendi. Ama Rusya sahip olduğu potansiyelini Amerika’ya ve dünyaya Suriye üzerinden gösterme fırsatını üretti.

Önceleri Amerika merkezli bölgeyi istikrarsızlaştırma ve ardından da tamamen kontrol etme adına büyük İsrail hesaplanıyordu. Fakat gelinen noktada Suriye’nin bir bölgesinde, sınırları Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya yönelik bir “Gecekondu Devletçiği” kurma çaresizliğine düştüler.

Mehmetçiğin temiz elleri ve ayakları şimdi Afrin’de. Allah onları korusun. Dünyevileşmiş her türlü kaygı ile aklını ve vicdanını kaybetmiş terör belasına karşı güçlerine güç katsın. Sınırlarımızın neresinde olursa olsun, güvenliğimizi tesis etmek devletimizin asli vazifesidir. Bunu anlamayan bazı sözde sanatçı ve aydınlar Amerikan tipi bir şovun içinde yaşamayı tercih etmiş olabilirler. Bu da onların kaygısı olabilir. Ama ülkemiz bu şov dünyasından ibaret değildir ve o kadar da küçük değildir." 

Yazının devamı için tıklayın...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal