Yayınlanan Kanundan Faydalanan Binlerce Kişi Adını Değiştirdi

İçişleri Bakanlığı tarafından geçen sene yürürlüğe giren kanun kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere 56 bin kişi soyadını 22 bin kişi de adını düzelttirdi.

21.07.2018-14:50 - (Son Güncelleme: 21.07.2018-14:42) Yayınlanan Kanundan Faydalanan Binlerce Kişi Adını Değiştirdi

İçişleri Bakanlığının isim ve soyisimde yazım, imla hatası yada düzeltme işareti kullanılmasından meydana gelen anlam değişikliklerinin mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesine olanak tanıyan uygulamasıyla bugüne dek 56 bin 212 kişi soyismini değiştirdi, 22 bin 40 kişi adını düzeltti.

MAHKEME KARARI İSTENMEDİ

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7039 sayılı Kanun geçen sene Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Nüfus Hizmetleri Kanunu'nunda gerçekleştirilen bu değişiklikle Soyadı Kanunu'nun 3'üncü maddesine aykırı olan, yazım ve imla hatası yada düzeltme işareti kullanılmasından meydana gelen anlam değişlikleri olan isim ve soyisimleri il ve ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus mahkeme kararı olmaksızın değiştirilebilecekti.

56 BİN 212 KİŞİ SOYADINI DEĞİŞTİRDİ

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, isim ve soyisminin değiştirilmesine dair istekleri geçen sene Aralık ayından itibaren ülke çapında almaya başladı. Bu çerçevede, ülke çapında il, ilçe nüfus müdürlüklerine yapılan başvurular çerçevesinde "Karakoyun, Top, Karpuz, Danabaş, Ördek, Kör, Camuz, Ahmak, Çakal, Malak, Armut, Davul, vb." 56 bin 212 soyismi mahkeme kararı olmaksızın değiştirildi.

KESER/KEVSER, FEDME/ FADİME, ERTURUN/ ERTUĞRUL OLDU

Ayrıca, "Keser/Kevser, Fedme/ Fadime, Erturun/ Ertuğrul, Fiyaz/ Feyyaz, Hebibe/ Habibe, Vurkan/ Furkan, Mesüt/ Mesut, Turğut/ Turgut, Bünyami/ Bünyamin, Birifan/ Berivan, Buğlum/Buğlem, Müzüyen/Müzeyyen, Ristan/Rüstem, Yonis/Yunus, M.Ali/ Mehmet Ali vb. gibi" hatalı olan 22 bin 40 ad il ve ilçe idare kurulu kararı ile bir defaya mahsus mahkeme kararı olmaksızın düzeltildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal