Yavuz Sondaj Gemisi Karpaz Açıklarına Ulaştı

Türkiye'nin "Milli Enerji ve Maden Politikası" doğrultusunda, denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerinin artırılması hedefiyle TPAO tarafından satın alınan Yavuz gemisi, Karpaz açıklarına ulaştı

08.07.2019-14:39 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-15:10)

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e gönderdiği ikinci sondaj gemisi Yavuz'un, Karpaz'daki Zafer Burnu'nun güneyine ulaştığı açıklandı.

Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre, Türkiye'nin "Milli Enerji ve Maden Politikası" doğrultusunda, denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerinin artırılması hedefiyle TPAO'nın satın aldığı sondaj gemisi Yavuz, Karpaz açıklarına ulaştı.

Gebze'den 20 Haziran'da gerçekleşen törenden sonra yola çıkan Yavuz, gerekli ikmal ve kontrollerin yapılmasının ardından bir süredir bekletildiği Mersin-Taşucu'ndanhareket etmişti.

KARPAZ'DA İLK SONDAJA BAŞLAYACAK  

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, haftasonu yaptığı açıklamasında, Yavuz sondaj gemisinin, bir hafta içinde Doğu Akdeniz'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) alınan ruhsat bölgesinde, Karpaz'da ilk sondajına başlayacağını duyurmuştu.

Daha önceden o bölgede sismik çalışmalar ve araştırmalar yapıldığını belirten Dönmez, uzmanların analizlerin neticesine göre bu lokasyona karar verdiğini aktararak, "Yeri delmeden, sondajı bitirmeden bir şey söylemek için erken. Ümit ediyoruz ki, sondajımızda istediğimiz verilere ve kaynağa ulaşırız." sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal