Yaşlı Adamın Videosu Tepki Çekti! Soylu Mesaj Verdi

Dün, yaşlı bir vatandaşın kayıt altına alındığı video sosyal medya üzerinden büyük tepki çekti. Yaşlı amcanın konu edildiği videoya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da tepki gösterdi ve "Büyüklerimiz evde kalarak sadece coronavirüsten değil, etkileşim hastalarından da korunacaktır." dedi.

24.03.2020-10:44 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-10:56)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını ülkemizde de etkili olurken, özellikle yaş grubu yüksek vatandaşlarımıza uyarılar yapıldı. Uyarılar sonrası işi sağlama almak isteyen yetkililer, 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkmasını kısıtlandırdı. Bu gelişmenin ardından elinde telefon olan bazı kişiler yaşlı vatandaşların yanına giderek onlarla dalga geçer gibi iletişime geçmeye başladı. Dün sosyal medya üzerinde viral olan bir videoda, yaşlı vatandaşa uygulana duygusal şiddet ise herkes tarafından tepki çekti. 

Yaşlı adamın konu edildiği videoda, videoyu çeken kişi polis gibi davranarak, "Normalde ceza kesmemiz gerekiyor bu sefer sizi affedelim." dedi. Bunun üzerine ise yaşlı adam, "Hastaneye geldim, otobüs almadı beni. Polise söyledim." dedi. Bu görüntüler sosyal medyada yayılırken, görüntüyü kaydeden kişi eleştirilerin odak noktasında yer aldı.

"ETKİLEŞİM HASTALARINDAN DA KORUNACAKLARDIR"

Durum İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da dikkatini çekti. Soylu video için yaptığı paylaşımda, "65 yaş ve üstü risk grubunda olan büyüklerimiz evde kalarak sadece koronavirüsten değil, elinde telefonla dolaşıp onları kaydeden etkileşim hastalarından da korunacaklardır." dedi.

Öte yandan bazı kullanıcılar videoyu çeken şahıs hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal