Yasağa Uymayan Adanalı Dede Bastonuyla Direndi

Adana'da dışarı çıkma yasağını ciddiye almayan bir dede, kızı ve mahalle muhtarı tarafından eve götürülmek istendi. 78 yaşındaki yaşlı adam kendisini eve götürmek isteyenlere karşı bastonuyla direndi.

23.03.2020-17:10 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-17:16)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Bu tarihten sonra alınan önlemler üst seviyeye çıkartıldı ve yetkililer tarafından sürekli 'Evinizde kalın' çağırısı yapıldı. Özellikle yaşlı vatandaşlar coronavirüs salgınını ciddiye almayarak sokaklarda gezmeye devam etti. Bu durum karşısında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirildi. 

Fakat getirilen yasak ve uygulanan ceza yaşlıların sokağa çıkmasına engel olmadı. Yurdun birçok yerinde yaşlılar canlarını hiçe sayarak sokaklarda gezmeye devam etti. Bugün Adana'nın Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Göktürk Güngör, yaşlıları uyarmak için ilçede bulunan Cumhuriyet Parkı'na gitti. Güngör bu sırada, parkın karşısında evi bulunan ve kızının uyarılarını dinlemeyen Nusret Döven'i gördü. Muhtar Güngör, Döven'i uyararak evine gitmesini istedi. Yaşlı adam muhtarın uyarılarını dinlemedi ve bastonuyla tepki gösterdi. Muhtar ve kızının 1 saatlik çabası sonunda 78 yaşındaki adam ikna oldu ve evine götürüldü. 

"EVDE DURAMIYOR"

Babasına engel olamadığını belirten Sevda Döven, "Engel olamıyorum. Sokağa alışkın bir insan. Saat 10’dan sonra duramıyor evde. Yasak ve ceza olduğunu anlatıyorum ama rahatsız olduğu için çıkmak istiyor." dedi.

"HER ŞEY BÜYÜKLERİMİZ İÇİN"

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan muhtar Güngör ise, "Her şey büyüklerimiz için. Onlara destek olmamız gerekiyor. Onlar olmazsa bu hayat çekilmez. Her türlü durumlarına anlayış gösterebiliyoruz. Amcam aslında gerçekten çok değerli birisi. Zorlanarak geldi ama yine de bizi kırmadığı için teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

"CORONAVİRÜS GÖRÜNMÜYOR"

78 yaşındaki Nusret Döven ise coronavirüs salgınını hiç duymadığını söyledi ve "Coronavirüsü duymadım, şimdi duydum. Hiç gözükmüyor ki. Coronavirüs görünmüyor." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal