Yasağa Aldırış Etmeden Sahile Gidip, Yürüyüş Yaptılar

Gazetecilere yakalanan gençlerden biri, "İki bira içip, buradan eve gideceğiz." dedi.

07.04.2020-13:18 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-13:07) Yasağa Aldırış Etmeden Sahile Gidip, Yürüyüş Yaptılar

Gazetecilere yakalanan gençlerden biri, "İki bira içip, buradan eve gideceğiz." dedi.

Coronavirüs salgını sebebiyle alınan önlemler ve yapılan uyarıların akabinden normal zamanda kalabalık olan İstanbul Maltepe, Bostancı ve Caddebostan, Ortaköy, Bebek, Tarabya ve Emirgan sahilleri, banklar, spor aletleri ve parklar bomboş kaldı.

Aynı zamanda sahil şeritlerinde polisler, evde kalmaları için vatandaşlara uyarı anonsları yaptı. Ancak yasağa aldırış etmeyen birkaç vatandaş sahilde, yürüyüşlerini yaptı.

GAZETECİLERE "SİZ DE YÜRÜYORSUNUZ" DEDİ

Caddebostan Sahili'nde gençlerden biri, "Yasak konusunda henüz bir bilgimiz yok. Biz normalde motorla alışveriş için çıktık, iki bira içip buradan eve gideceğiz." dedi. Öteki de “Yürüyüş yapmak için geldik. Siz de yürüyorsunuz. Neden yasak? Sahiller daha boş oluyor, daha güvenli değil mi?" şeklinde konuştu.

"SPORCUNUN DIŞARI ÇIKMASI ZARURİ İHTİYAÇTIR"

Bostancı sahiline yürüyüş yapmaya giden Hülya Tanrıyaşükür de yolun asfalt bölümünde sporunu yaptığını söyleyerek, "Hava almak için çıktım. Rutin bir antrenman programım var. Yasaklanmış olan bölgede değil, bize gösterilen yerde sporumu yapıyorum. Salgından herkes gibi ben de endişeleniyorum. Zaten sürekli evin içinde yaşıyoruz. Sporcunun dışarı çıkması zaruri ihtiyacıdır. Çünkü sporcu kişi, gerçekten kendini nerede izole edeceğini, nerede koruyacağını, nerede spor yapacağını bilir." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal