Yargıtay'dan Kısa Mesajlaşmalara Taciz Düzenlemesi

Cinsel taciz cezaları yeni bir boyut kazandı. Yargıtay'dan yansıyan son karara göre, 'Slm seni ve kalbini nasıl kazanabilirim' benzeri ifadeler cinsel taciz içeren suç kapsamına eklendi.

07.08.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 07.08.2020-16:48) Yargıtay'dan Kısa Mesajlaşmalara Taciz Düzenlemesi

Yargıtay'dan yansıyan son bilgiye göre bir kısa mesajlaşma uygulaması aracılığıyla yollanan ‘Slm seni ve kalbini nasıl kazanabilirim' mesajı nedeniyle hakkında kamu davası açılan sanığa 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçundan ağır ceza verildi.

Asliye Ceza Mahkemesi'nin hükmüne göre, Yargıtay 18'inci Ceza Dairesi, ilginç bir karar aldı.

Bu karar göre söz konusu sanığın olay günü yolladığı 'Slm seni ve kalbini nasıl kazanabilirim' ifadeleriyle kullanılan, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 105/1 ve 105/2-d maddesine uyan 'cinsel taciz' suçunu oluşturması dikkate alınarak 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçundan hüküm oluşturulması sebebiyle yerel mahkemenin aldığı karar bozuldu.

Söz konusu kararda ayrıca sanık hakkında 'cinsel taciz' suçundan kamu davası, sanığın davranışının soruşturma kısmında uzlaşma çerçevesinde olmadığı fakat gerçekleşen yargılama sonucu sanığın eyleminin uzlaştırma kapsamına giren kişilerin 'huzur ve sükununu bozma' suçu olarak kabul edildiği anımsatıldı.

TCK’nın 253'üncü ve 254’üncü maddeleri uyarınca uzlaşma hükümlerinin uygulanması gerektiğine vurgu yapılan kararda, sanığın hukuksal durumunun bu hükümlerin sonucuna göre belirlenmemesi, bozma kararına gerekçe gösterildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal