Yargıtaydan Eski Hakim ve Savcı İçin Kırmızı Bülten Kararı!

Yargıtaydaki Ergenekon Kumpası davasında, firari eski Hakim Sami Haşıloğlu ve eski savcı Murat Dalkuş hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına hükmetti.

08.10.2019-16:23 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-17:38)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpas davalarından "Ergenekon" davasıyla ilgilenen 8 eski hakim ve savcının, "suç uydurmak ve görevi kötüye kullanmak" suçlarından hakim karşısında olduğu davada firari sanıklar eski hakim Sedat Sami Haşıloğlu ile eski savcı Mehmet Murat Dalkuş hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına yönelik karar alındı.

 "USULE UYGUN YARGILAMA GERÇEKLEŞMEDİ "

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 8'inci Ceza Dairesi'nce Yargıtay ek binadaki salonda gerçekleşen davaya FETÖ üyeliğinden tutuklu eski hakim Hüsnü Çalmuk dahil olurken, eski hakimler Fatih Mehmet Uslu ile Hasan Hüseyin Özese, tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Duruşmada, katılan sıfatıyla Dursun Çiçek, Sinan Aygün, Sedat Peker ile taraf avukatları da hazır bulundu. Ergenekon davası sürecinde başına gelenleri aktaran Peker, mağdur edildiğini, usulüne uygun yargılama gerçekleşmediğini dile getirerek, sanıklardan şikayetçi oldu.

 "ANNEM VEFAT ETTİ, BANA İZİN VERMEDİLER, CENAZESİNE GİDEMEDİM"

Cezaevinde, Ergenekon davası sanıklarından olan ve kanserden ötürü yaşamını yitiren yüzbaşı Muzaffer Tekin'in zaman zaman bağırmalarını duyduğunu belirten Peker, Tekin'in tedavi edilmediğini sadece psikiyatriyle ilişik ilaçlar verildiğini iddia etti. Tüm taleplere rağmen Tekin'in tahliye edilmediğini anlatan Peker, tahliye olduktan sonra hastanede ziyaret ettiği Tekin'in daha sonra hayatını kaybettiğini söyledi.

Peker, "Annem vefat etti, bana izin vermediler, cenazesine gidemedim. Kendim için üzülmüyorum ama Muzaffer Ağabey'in yaşadıklarını anlatmak istedim. Bu benim için bir yüktü" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal