Yargıtay, Sebepsiz Yere Eşiyle Cinsel İlişki Kurmayan Kocayı Tam Kusurlu Buldu

Yargıtay, hiçbir kanıt olmamasına rağmen karısıyla cinsel ilişkiye girmeyen kocanın 'tam kusurlu' olduğuna karar verdi. Emsal karara bakıldığında karısıyla cinsel birliktelik yaşamayan erkek, boşanma davalarında 'kusurlu' kabul edilebilecek.

13.11.2020-14:48 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-14:47) Yargıtay, Sebepsiz Yere Eşiyle Cinsel İlişki Kurmayan Kocayı Tam Kusurlu Buldu
Kahramanmaraş'ta bir şahıs (H.Y.) karısından boşanmak için dava açtı. Dört gün sonra da karısı E.Y. karşı boşanma davası açıp; kocasının sebepsiz yere kendisiyle cinsel ilişkiye girmediğini iddia etti. Altı aylık çifti boşayan hakim, 'Eşit kusurlu' bulduğu çiftin tazminat isteklerini kabul etmedi. Fakat E.Y. ne nafaka ne de tazminat alamadığı için, H.Y. de manevi bakımdan dosyayı temyiz etti.

Kadını haklı gören Yargıtay da hiçbir kanıt olmamasına rağmen karısıyla cinsel ilişkiye girmeyen kocanın 'tam kusurlu' olduğuna karar verdi ve kararı bozdu. Verilen emsal hükmüyle beraber artık eşiyle cinsel ilişkiye girmeyen erkek, boşanma davalarında 'kusurlu' kabul edilebilecek.

'KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI'

Cinsel ilişki yaşanmamasında kadının kusuru olmadığını, erkeğin 'kusurlu' olduğunun altını çizen ve cinsel ilişki kurmamayı 'Kişilik haklarına saldırı' olarak yorumlayan hükümde şu ayrınlar yer alıyor:

'Sağlıklı cinsel ilişkide kadın ve erkeğin cinsel ilişki kurmalarına yönelik fiziksel engellerinin bulunmaması halinde, erkeğin kusurlu olduğu kabul edilmelidir. Tarafların evlilikleri sürecinde sağlıklı cinsel ilişki kuramadıkları soruşturma ve toplanan delillerden anlaşılmaktadır.'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal