Yargıtay Kararı: 'Eşkıya' İbaresi Hakaret Değildir!

Uşak'ın Eşme ilçesinde yaşanan tartışmada bir kişi, karşı tarafa yönelik "Siz eşkıyasınız" ithamını kullandı.

01.11.2019-17:52 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-17:43)


Uşak'ın Eşme ilçesinde yaşanan tartışmada bir kişi, karşı tarafa yönelik "Siz eşkıyasınız" ithamını kullandı.

Yapılan şikayet üzerine açılan davada, Eşme Asliye Ceza Mahkemesi, sanığa "hakaret" suçundan ceza verildi. Temyiz üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 18. Ceza Dairesi ise "Siz eşkıyasınız" ibaresinin hakaret sayılmadığını hükmederek, yerel mahkeme kararını bozdu.

Hakaret fiilinin cezalandırılmasıyla korunan hukuki değerin, kişilerin onur, şeref ve saygınlığı olduğuna işaret edilen kararda, "hakaret" suçunun oluşabilmesi için davranışın kişiyi küçük düşürmeye yönelik gerçekleşmesi gerektiği işaret edildi.

Kararda, kişilere yönelik her türlü ağır eleştiri veya rahatsız edici sözlerin "hakaret" suçu bağlamında değerlendirilmemesi, sözlerin açıkça, onur, şeref ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadını veya sövmek fiilini oluşturması gerektirdiğine vurgu yaptı.

Sanığın kullandığı "Siz eşkıyasınız" sözünün, nezaket dışı ve kaba hitap tarzı niteliğinde olduğu bildirilen kararda, bu ifadelerin onur, şeref ve saygınlığı rahatsız edici boyutta olmamasından ötürü "hakaret" suçunun unsurlarının oluşmadığı aktarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal