Yaralı Askerden Duygulandıran Sözler: Komutanım...

Ambulansta ilk müdahalesi yapılan bir asker komutanına "Bende bir şey yok ama araçlar doluydu, arkadaşlar içerde" diyerek olay yerine gitmeye çalıştı

18.02.2016-14:28 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Yaralı Askerden Duygulandıran Sözler: Komutanım...

Ankara'da dehşet uyandıran bir patlama sesi Ankara'nın kalbi olan Meclis'te de korku yarattı. Meclis kulisinden bahçeye fırlayan milletvekilleri, gazeteciler, danışmanlar ve personel, Genelkurmay ve kuvvet komutanlıkları ile askeri lojmanların bulunduğu Eskişehir yolu Ayrancı ara yol ayrımından yükselen dumanları anlamaya çalışıyordu. Hemen olay yerine koşmaya başladık. Ana cadde üzerinde yüzü ve vücutlarının değişik yerlerinden yaralanıp kanlar içinde olan vatandaşların panik içide sağa sola koşuştukları ve yakınlarına telefonla bilgi vermeye çalıştıkları görüldü. Sadece "yolun ortasında bir anda patlama oldu ve alevler yükseldi" diyebiliyorlardı.

8 DAKİKA SONRASI...

Ambulans, itfaiye araçları silen sesleri arasında intikal ederken, birinci patlamadan tam 8 dakika sonra ikinci bir patlama sesi daha duyuldu. Emniyet, asker ve terörle mücadele ekipleri güvenlik önlemlerini almaya başlarken, ikinci patlamanın yanan araçların benzin deposu olduğu bilgisi ulaştı.

Emniyet müdürleri de olayla ilgili ilk bulguları aktarmaya çalışıyordu. Ambulasta ilk müdahalesi yapılan bir askerin komutanına "Komutanım bende önemli bir şey yok. Ama araçlar doluydu, arkadaşlar içeride" diyerek olay yerine gitmeye çalıştığı gözlendi.

2 METRELİK ÇUKUR
Üç otobüs arka arkaya tamamen yanmış, ortadaki otobüsün ise patlamanın şiddetiyle yoldan kaldırıma savrulduğu ve askeri lojmanların bahçe duvarına çarparak durduğu görülüyordu. Olay yerinde yol ortasında yaklaşık bir metre derinliğinde iki metre uzunluğunde çukur oluştuğu gözlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal