Yanlışlıkla 3.5 Yıl Komşusunun Faturasını Ödedi

Antalya'da yaşayan Mehmet Ali Köklü, elektrik faturasının yüksek gelmesi nedeniyle kontrol ettiği sayaçta 3.5 yıldır komşusuyla birbirlerinin faturasını ödediklerini fark etti.

30.09.2020-18:11 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-09:06) Yanlışlıkla 3.5 Yıl Komşusunun Faturasını Ödedi

Antalya'da yaşayan Mehmet Ali Köklü, elektrik faturasının yüksek gelmesi nedeniyle kontrol ettiği sayaçta yer alan numara ile fatura numarasının eşleşmediğini gördü. Köklü, 3.5 yıldır komşusu Hakkı Özdil ile birbirlerinin faturasını ödediklerini fark etti.

Olay, Antalya'nın Kepez ilçesi Kanal Mahallesi 4701 Sokak'ta bulunan Deniz Apartmanı'nda meydana geldi. Emekli Mehmet Ali Köklü (54), bir yakınının cenazesi için köye gitti. Köyde bir süre kaldıktan sonra evine dönen köklü, kendisine gelen 327 TL'lik elektrik faturasını gördü. Bedeli fazla bularak sayacı kontrol eden Köklü, fatura ile elektrik sayacı üzerindeki seri numarasının eşleşmediğini fark etti. Daha sonra diğer sayaç numaralarına bakan Köklü, faturanın komşusu Hakkı Özdil'in sayacı ile eşleştiğini fark etti.

BİRBİRLERİNİN FATURALARINI ÖDÜYORLARMIŞ

Durumu komşusuna bildiren Köklü, "Otomatik ödeme talimatı vermiştim. Maaşımdan çekilen fatura bedeli uzun zamandır çoktu ama böyle bir karışıklık hiç aklama gelmedi. Eve gelip faturada 327 TL yazdığını görünce bir gariplik olduğunu hissettim. Meğerse komşumun faturasını ben, benim faturamı komşum ödüyormuş. Bu karışıklığın 3,5 yıl önce akıllı sayaç takılırken yapıldığını düşünüyorum. Şimdi sorumlular hakkında şikayetçi olacağım." dedi.

GERİYE DÖNÜK FATURALARI HESAPLAYACAKLAR

Komşuların haber vermesi üzerine karışıklığı fark ettiklerini söyleyerek bu karışıklığın bir an önce giderilmesini isteyen Hakkı Özdil'in eşi Ayşe Özdil, 3.5 yılık faturaların hesaplanacağını ve karşılıklı helalleşeceklerini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal