Yalova Çınarcık'ta Deprem! İstanbul'da da Hissedildi

Sabah saatlerinde merkezi Yalova Çınarcık olan 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi ve büyük paniğe neden oldu.

20.12.2018-10:21 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-10:51)

İstanbul'da da hissedilen Yalova Çınarcık merkezli 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise Depremin merkez üssünü Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy, büyüklüğünü ise 4.4 olarak duyurdu.

KANDİLLİ'DEN RESMİ AÇIKLAMA

Kandilli Rasathanesi, resmi Twitter sayfasından yayınladığı açıklamada depremi açıkladı.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olarak duyurduğu deprem, saat 09.34'te oldu. Deprem yerin 7.01 km derinliğinde oldu.

DEPREM BİRÇOK İLDEN HİSSEDİLDİ

Çınarcık ilçesinin haricinde şehir merkezi, Bursa, Balıkesir ve İstanbul ve Kocaeli'de de hissedildi. Kısa süreli paniğe sebep olan depremde, ilk tespitlere göre can ve mal kaybı olmadı.

EGE'DE DE DEPREM

Ege Denizi'nde 4.3 büyüklüğünde deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sayfasında yer alan bilgiye göre, saat 07.54'te Ege Denizi açıklarında 4.3 büyüklüğünde yer sarsıntısı oldu. Depremin yaklaşık 33 kilometre derinlikte olduğu bildirildi.

20 GÜN ÖNCE DE DEPREM OLMUŞTU

30 Kasım tarihinde de 05.36'da Yalova Çınarcık merkezli 4.1 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Deprem, İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Tekirdağ gibi çevre şehirlerde de hissedilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal