Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Güleç Yolsuzluktan Tutuklandı

CHP'li belediyeye yönelik tertip edilen yolsuzluk soruşturmasında başkan yardımcısı Halit Güleç hakkında tutuklama kararı çıktı.

13.02.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-17:32)

CHP'li belediyeye yönelik tertip edilen yolsuzluk soruşturmasında başkan yardımcısı Halit Güleç hakkında tutuklama kararı çıktı.

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, yolsuzluk soruşturmasında tutuklu yargılandı.

Yalova Belediyesi'nin muhasebe departmanında çalışan evli ve 2 çocuğu olan R. Ergin, belediyenin kasasındaki 22 milyon lirayı zimmetine alıp firar etti.

Belediyenin banka hesaplarını inceleyen sorumlular, Reşat Ergin'in paravan bir iş yerine belirli aralıklarla para transferi yaptığını tespit etti.

Bunun akabinde harekete geçen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, hadiseyle alakalı emniyet ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

3 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Yapılan soruşturma boyutunda Mali İşler Müdürü Şenay Reyhan Kaş ve muhasebe personeli Reşat Elgin yakalandı. Sorgulanarak "zimmet ve resmi belgede sahtecilik" kabahatlerinden tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden Reşat Ergin ve Şenay Reyhan Kaş tutuklu yargılandı.

Daha evvel müteahhit Bekir B.'nin hapishaneye konulduğu soruşturmada, tutuklu sayısı 3'e ulaştı.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI DA TUTUKLANDI

Aynı soruşturmada gözaltına alınanlardan biri olan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ile ilgili de karar verildi.

CHP'li başkan yardımcısı Güleç, tutuklanarak mahkumevine gönderildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal