Yalı Kazası Pahalıya Patladı! Hasarı Kimin Karşılayacağı Belli Oldu!

Geçtiğimiz cumartesi günü Malta bayraklı bir geminin boğazdaki bir yalıya çarpması sonucunda yalıda büyük çaplı hasar oluşmuştu. Yalının zararını kimin karşılayacağı belli oldu.

10.04.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-11:05) Yalı Kazası Pahalıya Patladı! Hasarı Kimin Karşılayacağı Belli Oldu!

 İstanbul Boğazı’nda geçtiğimiz Cumartesi bir yük gemisinin yalıya çarptığı kazanın sonrasında uzmanlar, yaptıkları incelemelerin sonunda ilk tespitlerini kamuoyu ile paylaştı. Uzmanlar, temeli sarsılan, denize kayan ve duvarları yıkılan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’nda büyük hasar olduğu bilgisini verdi.

MİLYON DOLARLAR ÖDEYECEK

Yalıdaki hasar tek bununla da sınırlı kalmıyor. Mahvolan olan ya da hasar gören antika eserlerde,  değeri 60 milyon dolar civarında (243 milyon TL) olan yalının tazminat bedelini çok yükseltiyor. Yalıdaki hasar tespit çalışmaları sürerken, Malta bayraklı ‘Vitaspirit’ isimli geminin bağlı olduğu sektörün öncü sigorta şirketi UK P&I Club’ün gözleri de uzamanların incelemesinde. Tazminat bedelinin milyon dolarlara ulaşacağı tahmin edilirken, uzmanlar tazminat konusunda UK P&I Club’ın yalı sahipleriyle ortak noktaya varmak için rakamları yükselteceğini düşünülüyor.

10 BİN GEMİSİ VAR

UK P&I Club’ün altında dünya çapında 10 bin tane gemi bulunuyor. Gemilerin uluslararası karasularda ticaret yapabilmesi için bu sigortanın zorunluluğu var. Sigorta şirketinin oluşturduğu havuza kazalara karşı sigorta şirketleri her yıl belli miktar prim öderler. Bu paralarla gemilerde yaşanan işçi ölümleri, gemilerin birbiriyle çarpışmalarında ya da çevresel zararların tazminatları karşılanır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal