Yalan, Yanlış Anket Yapan Şirketlerin Yöneticilerine Hapis Cezası Geliyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den anket şirketlerine kötü haber geldi. MHP'nin seçimden sonra vereceği kanun teklifine göre yalan, yanlış, eksik veya yanıltıcı bilgiler veren araştırma şirketinin yöneticilerine 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası verilecek.

30.03.2019-15:47 - (Son Güncelleme: 30.03.2019-15:49) Yalan, Yanlış Anket Yapan Şirketlerin Yöneticilerine Hapis Cezası Geliyor

MHP'nin 16 maddelik kanun teklifi uyarınca, araştırma ismi altında bir kurum, kuruluş, ürün, hizmet ya da kişi hakkında, olumlu veya olumsuz yönlendirme ya da etkilemek için yalan, yanlış, eksik veya yanıltıcı bilgiler veren araştırma firmasının idarecilerine, 2-5 sene arasında hapis cezası verilecek.

BAHÇELİ SİNYALİ VERDİ

Bahçeli önceki gece katıldığı bir TV programında "Bu firmalar kamuoyu araştırması değil, oluşturması yapıyorlar. Seçimlerin ardından kamuoyu araştırmaları kanun teklifimizi gündeme taşıyacağız" dedi.

YASA TEKLİFİNİN DETAYLARI DA BELLİ

Bahçeli'nin söylediği teklif, MHP Genel Başkan yardımcısı Mevlüt Karakaya tarafından düzenlendi. TBMM'ye verilen ve hala Adalet Komisyonunda olan teklif gereğince firmalar, araştırmayı kim için yaptığını, finansman kaynağını ve tutarını belgeleri ile beraber duyurmak zorunda olacak.

TÜİK DENETLEYECEK

Kişisel verilerin arşivlenerek başka çalışmalar veya başka amaçlar için kullanımının önüne geçilmesi için işlemler bittiğinde imha edilmesi de mecburi olacak. TÜİK de anket firmaları için denetim ve gözetim kurumu olarak vazife yapacak. TÜİK, kamuoyu araştırmasının bilimsel ve teknik doğruluğu ve verilerin yeterliliği hususunda denetim yapma yetkisine sahip olacak. Bu şart ve ilkelere uymayan araştırmacı ya da kamuoyu araştırma kuruluşuna; bu araştırmayı yapmak için fatura karşılığı aldığı ücretin 10 katına dek para cezası da verilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal