Yakalanan Teröristler Her Şeyi İtiraf Etti!

Zeytin Dalı Operasyonu esnasında 2 askerin şehit verildiği hain saldırıda bulunan ve Hatay'da yakalanan 11 YPG/PKK'lı terörist, örgüt üyeliklerini kabul ederek önemli itiraflarda bulundu. 

05.10.2018-12:42 - (Son Güncelleme: 05.10.2018-12:39) Yakalanan Teröristler Her Şeyi İtiraf Etti!

Suriye'de, Afrin'in Raco bölgesinde jandarma istihbarat ve terörle mücadele birlikleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla ele geçirilerek MİT tarafından Türkiye'ye getirildikten sonra tutuklanan Suriyeli 11 YPG/PKK mensubu, ei kanlı terör örgütünün kirli yapılanmasını ve Türk askerleri ile karşı karşıya geldikleri çatışmalar hakkında önemli itiraflarda bulundu.

Operasyonun başlamasının ardından da "asayiş" görevinden alınarak iki terörist tarafından Türk askerinin geçmesini engellemek için Ömeruşağı köyünün 200-300 metre ilerisinde yer alan mezarlıkta görevlendirildiğini ifade eden M.C, şöyle konuştu: 

"Bu iki kişi, Ömeruşağı kırsalında YPG/PKK terör örgütünün istihbaratında görelilerdi. Kişilerden biri aynı zamanda silah kaçakçılığı ve örgüt mensuplarının Türkiye'ye geçmesinde kolaylık sağlıyordu. Biz 5 kişi mezarlıkta görevlendirilmiştik. Ben kalaşnikof kullandım. Bizim olduğumuz tepede mevzi veya tünel bulunmuyordu. Mezarlık duvarının arkasına gizlendik. Hava yağmurluydu, akşam vakitlerinde yanımızdakilerden biri doçkayla Türk askerini fark etti ve ateş etti. Bizler de üzerimizdeki kalaşnikoflarla ateş ettik, Dizor bölgesine ateş ettik, saat 23.00'e kadar askerlerle çatışma içindeydik. Türk uçakları bomba yağdırmaya başlayınca tepeden çekildik ve köye geri döndük."

KAÇAKCILIK FAALİYETİ

Yakalanan teröristlerden C.M. (19), örgüte, Zeytin Dalı Operasyonu başlamadan bir sene önce katıldığını ifade etti.     

Örgüt içerisinde hayvan, sigara ve insan kaçakçılığı faaliyetlerinde olduğunu belirten C.M, "Ömeruşağı kırsalında olduğum süre zarfında, 22 Ocak tarihinde YPG örgütünden 'Ronai' kod isimli bir kadın yanımıza geldi. Bizi köyün ortasında topladı. Bize 'Size silah dağıtacağız, bu silahlarla Dizor tepesinin alt tarafında bulunan mezarlığa gideceksiniz, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu gelecburaya gelecekek. Siz onları engelleyeceksiniz' dedi." şeklinde konuştu.

Son dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.   

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal