Yakalanan HDP'lilerle Alakalı Yeni Gelişme!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Kobani hadiseleriyle alakalı yapılan soruşturma çerçevesinde yakalanan, içlerinde eski HDP'li milletvekillerinin de olduğu zanlılar, gözaltı müddetlerinin uzatılması için adliyeye gönderildi.

28.09.2020-13:20 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-12:37) Yakalanan HDP'lilerle Alakalı Yeni Gelişme!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'Kobani olayları' olarak tanınan 6-7 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen eylemlerle ilgili, sokağa çıkma daveti yapan PKK/KCK terör örgütü ve sözde örgüt idarecileri ile bir takım siyasi parti idareci ve partililer ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde 82 şahıs ile ilgili yakalama kararı alındı. Ankara odaklı yedi şehirde gerçekleştirilen operasyonlarda içlerinde eski HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Ayla Akat Aka, Emine Ayna, Nazmi Gör, MYK üyeleri Alp Altınörs, Altan Tan, Beyza Üstün, Gülfer Kaya, Ali Ürküt'ün de yer aldığı 20 şahıs önceki cuma günü yakalanarak Ankara'ya sevk edildi.

 

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan zanlıların gözaltı zamanlarının sona ermesi üzerine ek gözaltı isteği yapıldı. Bunun üzerine zanlılar, büyük güvenlik tedbirleri altında adliyeye gönderildi. Zanlıların, Sulh Ceza Hakimliği'nde işlemleri devam ediyor.

AYHAN BİLGEN'E İLAÇ TEADVİSİNE GEÇİLDİ

Diğer taraftan Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in hastalığı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı. 

'Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında bulunan bazı şüphelilerin, verilen gıdalardan zehirlendikleri ve hastaneye götürülmedikleri şeklindeki haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığı, tetkiklerin sağlık kuruluşunda devam ettiği tarafımızdan açıklanmıştı. Sağlık kuruluşunda yapılan tetkikler sonucunda; Ayhan Bilgen'in rahatsızlığının vücudundaki başka bir enfeksiyona bağlı olduğu ve ilaç tedavisine başlandığı, diğer şüphelilerin ise tedavi gerektirecek bir rahatsızlıklarının olmadığı anlaşılmıştır.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal