Yağışlı Hava Gelecek Hafta Sonuna Kadar Devam Edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tespitlerine göre, bu ayın 19 günlük periyotunda uzun seneler ortalamalarına göre yağışlarda yüzde 43'lük artış söz konusu oldu. Yağışlar gelecek hafta sonuna kadar sürecek

19.06.2019-16:04 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-18:58)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından edindiği bilgilere göre, son dönemde yoğun şekilde meydana gelen yağışların analizi yapıldı.

Nisan ayında yağışlarda yüzde 18 yükseliş gözlenirken, Mayıs ayında yüzde 28 azalma oldu. Haziran ayının 19 günlük periyotunda ise 1981-2010 dönemi normaline göre yağışlarda yüzde 43'lük bir artış yaşandı.

HAFTAYA DEVAM EDECEK  

Yurdun büyük bir kesiminde geçen 2 hafta boyunca yerel olarak kuvvetli ve yer yer şiddetli gök gürültülü sağanağa sebep olan sistemin önümüzdeki hafta sonuna kadar etkisini artırarak süreceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta boyunca Marmara'nın güneydoğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde genellikle öğleden sonraları etkisini gösterecek olan yağışların, özellikle İç Ege, İç Anadolu ile Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli ve şiddetli olması ve hayatı olumsuz etkilemesii bekleniyor.

Gök gürültülü sağanağa neden olan sistemin bu hafta sonuna kadar süreceği ve 23 Haziran Pazar gününden sonra yurdun iç ve batı bölgelerinde etkisini yitireceği öngörülüyor. Bununla beraber yerel gök gürültülü sağanağın daha dar alanlarda devam etmesi bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal