Yabancı Basında Türkiye'ye Yönelik Kara Propaganda!

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda oluşturulmak istenen terör faaliyetini etkisiz hale getirmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı, ABD ile yapılan anlaşma sonrası terör örgütünün güvenli bölgeden çekilmesi şartıyla 120 saat durduruldu.

19.10.2019-10:31 - (Son Güncelleme: 19.10.2019-10:39)

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda oluşturulmak istenen terör faaliyetini etkisiz hale getirmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı, ABD ile yapılan anlaşma sonrası terör örgütünün güvenli bölgeden çekilmesi şartıyla 120 saat durduruldu.

Türkiye'nin kendi kararlarını uygulayabilen bir devlet olarak, hudutlarının güvenliğini sağlamak adına, sınırlarında yapılanan terör faaliyetini etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirdiği harekata İngiltere'den büyük tepki geldi.

İngiltere merkezli Morning Star ve Daily Mail gazeteleri, bahsi geçen konuya yönelik kara propaganda yapmaya devam ederken Türkiye'nin kimyasal silah kullandığını ve hedefin bölgede yaşayan Kürt vatandaşlar olduğu yalanını manşete yansıttı.

İngiltere merkezli Morning Star ve Daily Mail gazeteleri, tarafından aktarılan asılsız haberler şunlardır:

KİMYASAL SİLAH MANİPULASYONU

Daily Mail gazetesi ise Türkiye'nin 'Napalm' ve 'Beyaz Fosfor' gibi kimyasal silahlar kullandığını Kürtleri ve çocukları vurduğu yalanıyla manipülasyon yaptı.

MSB'nin bu asılsız iddiaya yönelik açıklaması:
"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerce özellikle dış basında gündeme getirilen 'Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kimyasal silah kullanıldığına' yönelik iddialar tamamen gerçek dışıdır. Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır."

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal