Wiki'lenmeye Başlıyoruz

Anayasa mahkemesi erişim yasağını kaldırdı. Sitenin yasaklanmasını hak ihlali saymıştı. Veriler yüklenmeye başlıyor. Bundan sonraki günlerde dataların gelmesi bekleniyor

27.12.2019-18:15 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-21:36) Wiki'lenmeye Başlıyoruz

Anayasa Mahkemesi'nin yıllardır tartışma konusu olan dünyanın en çok kullanılan  internet sayfası, Wikipedia girişin yasaklanmasını hak ihlali olarak görmesinin ardından, Wikipedia’nın 2,5 yıl sonra kullanıma açılması bekleniyor. Dünyanın en büyük online kütüphanesini Türk kullanıcalar tarafından tekrar kullanılabilecek.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, dünyanın en büyük internet ansiklopedisi konumunda olan Wikipedia'ya Türkiye'de erişimin engellenmesi nedeniyle yapılan bireysel başvuruyu, 26 Aralık'ta görüşmeye karar vermişti. Konuyu Anayasa Mahkemesi’nin ele alacağı haberi Wikipedia kullanıcıları arasında sosyal medyada “yılbaşı hediyesi umudu” yorumlarını beraberinde getirdi.

AYM kararı sonrası Bilgi Tkenolojileri ve İletişim Kurumu'nun Wikipedia’yı, erişime açacağı ifade edildi. Sitenin erişime tekrar açılabilmesi için AYM’nin gerekçeli kararı bekleniyor.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal