Washington Büyükelçiliği Önünde Çıkan Kavgada Tutuklanan 2 Türk Tahliye Edildi

Cumurbaşkanı Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında çıkan kavga sebebiyle ABD'de tutuklu bulunan 2 Türk serbest bırakıldı.

05.04.2018-23:52 - (Son Güncelleme: 05.04.2018-23:46) Washington Büyükelçiliği Önünde Çıkan Kavgada Tutuklanan 2 Türk Tahliye Edildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Washington ziyareti esnasında Türkiye Büyükelçiliği önündeki kavgaya karışan ve 10 aydır tutuklu bulunan Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım'ın tahliyelerine karar verildi.

2 TÜRK TAHLİYE EDİLDİ

ABD'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs 2017'deki ziyareti sırasında Washington'daki Türk Büyükelçiliği konutu önünde çıkan kavga sebebiyle açılan davanın iki tutuklu sanığı, Eyüp Yıldırım ve Sinan Narin'in Washington'da görülen mahkemesinde tahliyelerine karar verildi.

BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE KARŞILAMAYA GELENLERLE PROTESTOCULAR ARASINDA KAVGA ÇIKMIŞTI

Eyüp Yıldırım ve Sinan Narin'in dosyalarının tamamlanmasının ardından serbest kalacakları belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 16 Mayıs'ta Washington'daki Türk Büyükelçiliği konutuna vardığında kendisini karşılamaya gelenler ile protestocular arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Erdoğan'ın korumalarının da karıştığı kavga esnasında her iki taraftan da yaralananlar olmuştu.

GERGİN OLAN İLİŞKİLERDE KRİZE NEDEN OLMUŞTU

ABD hükümetinin tepkisine yol açan kavganın ardından Temsilciler Meclisi, Türkiye'yi kınayan bir tasarı kabul etmişti. ABD yargısına da taşınan olay, iki ülke arasında gergin olan ilişkilerde yeni bir krize yol açmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal