Walmart Silah Satışını Sonlandırıyor

Dünyanın en önde gelen perakende mağaza zinciri ABD’li Walmart, geçen ay El Paso ve Dayton'da meydana gelen silahlı saldırıdan ötürü silah ve mühimmat pazarını bitireceğini bildirdi.

04.09.2019-10:21 - (Son Güncelleme: 04.09.2019-10:35) Walmart Silah Satışını Sonlandırıyor

Walmart'tan gelen son bildiriye göre, mevcut ürünlerin satılmasının ardından elden mağazalarda saldırı tarzı silah ve mühimmat sonlandıracağını açıkladı. Kuruluş tarafından, müşterilerinden ülkedeki 4 bin 700 mağazaya gelirken silahlarını yanlarında bulundurmamalarının rica edileceği açıkladı. Kongreye de silah güvenliği tedbirleri meselesinde gerekenin yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Ülkedeki silah pazarının yüzde 2'sini, mühimmat pazarının da yüzde 20'sini meydana getiren Walmart', av için silah ve mühimmat satışını sürdüreceğini açıkladı.

Walmart'ın silah pazarlama stratejisindeki bu kararın ardından pazar payının yüzde 20'den yüzde 6-9'a ineceğinin tahmin edildiği vurgulandı.

Walmart CEO’su Doug McMillion, kuruluşun bu kararında geçen günlerde Teksas'taki El Paso ve Ohio'daki Dayton'da meydana gelen silahlı saldırıların etkili olduğunu dile getirerek, "Mevcut statükonun kabul edilemez olduğu bizim için açıktır." söyleminde bulundu.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal