Vize Dolandırıcılarına Yönelik Eş Zamanlı Operasyon: 30 Gözaltı

Ankara merkezli 3 ilde, yurt dışı seyahatler için vize talebinde bulunanları dolandıran suç örgütüne ilişkin operasyonda 30 kişi yakalandı.

18.11.2019-16:49 - (Son Güncelleme: 18.11.2019-16:42)

Ankara merkezli 3 ilde, yurt dışı seyahatler için vize talebinde bulunanları dolandıran suç örgütüne ilişkin operasyonda 30 kişi yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aktarılan açıklamaya göre, zanlıların konsolosluk ve elçiliklerle irtibatlı yasal firma izlenimi veren "vize danışmanlık" adı altında şirketler kurdukları anlaşıldı.

Aynı açıklama kapsamında, bu şirketler vasıtasıyla vize işlemleri için başvuran vatandaşların pasaport, kimlik, tapu ve banka kayıtlarının ele geçirildiği şikayeti üzerine Ankara merkezli İstanbul ve Kırıkkale'de 35 kişi için yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Dolandırıcılık için kurulan 26 şirket için de arama ve el koyma kararı çıkartıldığı aktarılan açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 35 şüpheliden 30'unun yakalandığı söylendi.

Açıklamada, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal