Vişne Mermerinden Yapılan Tespih 10 Bin Dolara Satıldı

Yalnızca Elazığ'dan çıkan vişne mermerinden tespih yapıldı. 102 gram ağırlığında olan tespih 10 bin dolara satıldı.

14.05.2019-17:50 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-17:45)

Türkiye'de yalnızca Elazığ'da çıkarılan vişne mermerinden tespih yapıldı. 12 günde sona eren 102 gram ağırlığındaki tespih, 10 bin dolara alıcı buldu.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilkan Arslan, vişne mermerinden yapılan tespihi tanıttı. Arslan, şehrin en değerli zenginliklerinden biri olan vişne mermeri taşından tespih yapılıp, dünya pazarına sunulmasının öneminden bahsetti.

10 BİN DOLARA ALDI, KATAR'DA SERGİLEYECEK

Toplantıya katılan iş insanı Kadir Başkan, vişne mermerinden yapılan tespihi 10 bin dolara satın aldı. Başkan, tespihi ilerleyen günlerde Katar'da yapılacak mücevher fuarında sergileyeceğini söyleyerek, "Bu tespih sektöründe ilk defa yapılmış bir ürün. Biz de satın aldık ve Katar'da sergileyeceğiz. 2 haftalık bir üretimi el emeği ve işçiliği var. Dünyada başka bir örneği yok. Çok nadide ürünler arasında duruyor. Normalde sipariş üstüne çalışıyoruz fakat çok nadide bir ürün olduğu için sipariş bir ürün değil. Bu tespihi çekmek mümkün değil, bir sanat eseri için kullanılacak bir ürün. Ağırlığı ise 102 gram" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal