Venezuela'dan Çok Önemli Türkiye Açıklaması

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ülkesinin Türkiye ile ilişkilerinin hep iyi olduğunu söyleyen Arreaza, Nicolas Maduro'nun 15 Temmuz darbe girişimi sırasında tepki koyan ilk ülkelerden biri olduklarını belirtti.

20.04.2019-14:21 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-14:14) Venezuela'dan Çok Önemli Türkiye Açıklaması

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, "Darbe girişimi ve sınırdaki insani yardım gösterisi çöktü. Dolayısıyla artık diyalog olmalı" dedi. Ülkesinin Türkiye ile ilişkilerinin hep iyi olduğunu söyleyen Arreaza, Nicolas Maduro'nun 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Latin Amerika'da ilk tavır alan lider olmasıyla ilişkilerin daha da geliştiğini belirtti.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER

Arreaza, ülkesinin Türkiye ile ilişkilerinin hep iyi olduğunu, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Latin Amerika'da ilk tavır alan lider olarak ortaya çıkmasıyla ilişkilerin daha da güçlenmeye başladığının altını çizdi. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Maduro arasında "dayanışmadan öte bir kardeşlik" olduğunu, bunun hükümet üyeleri arasındaki ilişkilere de yansıdığını söyleyen Arreaza, "Venezuela'dan biri Türkiye'yi ziyaret ettiğinde kendini evinde hissediyor. Türkler Venezuela'yı çok seviyor, Venezuela'da olanlardan dolayı endişe duyuyor. Biz de Türkiye'de bir şey olduğunda endişe duyuyoruz." şeklinde konuştu. 

Arreaza, Türkiye ile enerji, madencilik ve sanayi gibi birçok alanda iş birliği planı ile ilerlediklerini aktardı. 

Türkiye'ye yaptığı son ziyarete de değinen Arreaza, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bu süreçte iş birliğini nasıl daha geniş boyuta taşıyabileceklerini istişare ettiklerini kaydetti. 

Arreaza, "Ödemeler ve takas konusunda bizi bir yerden sıkıştırıp kapattıklarında başka bir yerden çözüm bulmaya ve yaptırımların ilişkilerimize zarar vermesini önlemeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal