Vecdet Öz Kimdir?

Vecdet Öz’ün hayatı nasıldır? Vecdet Öz biyografisi nasıldır? Vecdet Öz kimdir? Vecdet Öz eğitimini hangi okullarda aldı?

04.07.2020-08:44 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-08:42) Vecdet Öz Kimdir?

Vecdet Öz, 1959 yılında Samsun iline bağlı Çarşamba ilçesinde dünyaya geldi. Akademisyen ve siyasetçi olarak tanınan Vecdet Öz Adalet Partisi (AP) Genel Başkanıdır.

VECDET ÖZ’ÜN HAYATI

Vecdet Öz, 1959 yılında Samsun iline bağlı Çarşamba ilçesinde doğdu. Ailesi esnaflıkla uğraşmaktaydı. İlk, ortaokul ve lise öğrenimini yine Çarşamba ilçesinde tamamladı. Liseyi birincilikle bitirdi.

Vecdet Öz İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde tıp eğitimi almaya başladı. Yine bu üniversite yüksek lisans öğrenimini tamamladı. Uzmanlık alanı Klinik Mikrobiyolojidir.

Daha sonra, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesine bağlı Adli Tıp Enstitüsünde doktora eğitimini tamamladı. Bir süre sonra, aynı enstitüde öğretim üyesi olarak yardımcı doçentlik unvanıyla akademi hayatına adım attı. Doçentlik ve profesörlük unvanlarını da aynı enstitüdeyken aldı. Sayısı yüzü bulan bilimsel çalışmalar yayımlamış, bunların bazıları uluslararası yayın organları tarafından da yayımlanmıştır. Aynı zamanda, “Biyoterör” konulu bir ders kitabı da hazırlamıştır.

1989 yılında 4 yıl süreyle İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kan Merkezi Müdürlüğü görevini yürüttü.

Sağlık Bakanlığı İstanbul Sağlık Bölge Müdürlüğü görevine atandı. Daha sonra Ankara’da bir süre genel müdürlüğe geçti. Ardından 1995- 1998 yılları arasında üç yıl süreyle Sağlık Bakanlığı bünyesinde müsteşar yardımcılığı ve müsteşar vekaleti görevlerinde bulunarak bürokrasiye dahil oldu.

1998 yılında bu görevleri bırakarak öğretim üyeliğine devam etti.

Öz, bir yandan da Milli Güvenlik Akademisini bitirdi. Türkiye- Kazakistan adli tıp ve sağlık alanında Üniversiteler Koordinasyon Sorumlusu olarak görev aldı. İstanbul Haliç Üniversitesinin kurucularından bir tanesi oldu.

Bir süre İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde bulundu.

 “Plastik Damacana Tüp Su” başlıklı projesiyle içme ve kullanma sularının ıslahı konusunda, su endüstrisinin çağdaş üretime geçirilmesini sağladı.

2013 ve 2015 yılları arasında iki yıl süreyle İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi ve Enstitü Kurulu Üyesi ve Müdür Yardımcısı görevlerini üstlendi.

VECDET ÖZ’ÜN SİYASİ HAYATI

Vecdet Öz, Adalet Partisi Gençlik Kollarında öğrenciliği döneminde görev aldı. 12 Eylül darbesinden sonra kapatılan Adalet Partisinin yeni oluşumu olan 1983 kuruluş tarihli Doğru Yol Partisinin yeni oluşma dönemlerinde çeşitli görevler üstlendi. Darbeden sonra bir süre gözaltına alındı. Vecdet Öz 2009 yılında CHP Beylikdüzü belediye başkan adayı oldu.

2015 yılında, Adalet Partisinin yeniden kurulması için İçişleri Bakanlığına bir dilekçe verildi. Dilekçenin kabul edilmesinin ardından Adalet Partisi amblem değiştirerek 102 kurucu üyeyle yeniden kuruldu. 9 Ekim 2015 tarihli ilk genel kurul toplantısında Vecdet Öz genel başkan olarak seçildi. Hala Adalet Partisi Genel Başkanıdır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenlediği “Adalet Yürüyüşü”ne katıldı.

Vecdet Öz, 24 Haziran 2018 Türkiye Genel Seçimleri için cumhurbaşkanı adayı oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal