Ve MHP'de Beklenen Oldu!

MHP'li muhaliflerin avukatları, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açtı.

05.02.2016-16:57 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Ve MHP'de Beklenen Oldu!
MHP’de muhalifler, olağanüstü kurultay talebiyle mahkemeye başvurdu.
 
Ankara Adliyesine gelen MHP’li muhaliflerin avukatları Uğur Tarhan, Mustafa Veysel Güldoğan, Tan Tahsin Zapata, Kürşat Ergül ve Dilşat Erdil, başvurunun ardından yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  
 
“Kamuoyunun malumu olduğu üzere 15 Ocak 2016 tarihinde MHP büyük kongresinin tüzük değişikliği gündemli olağanüstü toplanması hususunda yeterli sayının çok üzerinde olan 543 üst delegesinin iradesi parti genel başkanlığına teslim edilmiş, bu tarihten öncesinde ve sonrasında Sayın Genel başkan tarafından söz konusu iradelerin dikkate alınmayacağı, genel kurulun toplanması hususunda mahkeme yolunun açık olduğu ifade edilmiştir. İmzaların tesliminden bugüne kadar 20 gün geçmiştir.
 
Gerek Siyasi Partiler Kanunu gerekse Türk Medeni Kanunu uyarınca MHP Genel Başkanlığına tanınan süre içinde parti yönetimi tarafından genel kurul olağanüstü toplantıya davet edilmemiştir. Bu itibarla MHP Olağanüstü Genel Kurulunun Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendireceği üç kişilik çağrı heyeti tarafından toplantıya çağrılması talepli dilekçemiz mahkemeye teslim edilmiştir. Bundan sonra taktir yüce Türk milleti adına karar vermeye yetkili olan mahkemenindir"
 
 
Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın
 
Peki bundan sonra ne olacak?

Konunun yargıya taşınmasından sonra mahkeme, MHP Genel Merkezi'ne tebligatta bulunacak. Sonrasında ya Genel Merkez’den yazılı olarak savunma istenmesi ya da bir duruşma günü belirlenmesi bekleniyor. Muhalefet cephesinde avukatların tahmini 1 ay ile 45 gün arasında bir sürede duruşma günü belirlenmesi. Kurultaya ilişkin kararın ise 2 ay sonra çıkacağı tahmin ediliyor.

Eğer mahkeme muhalefet cephesini haklı bulur ve 3 kişilik kayyum heyeti atarsa kurultay süreci başlayacak. Çağrı heyeti kurultay tarihini belirleyecek ve tüzük değişikliği için olağanüstü kurultay toplanacak. Tüzük kurultayının toplanması da MHP’de Genel Başkan ve yönetim değişikliğinin kesin olduğu anlamına gelmiyor. Eğer muhalefet bu kurultayda tüzük değişikliği kararını çıkarabilecek sayıda delege oyu alabilirse ancak o zaman yeniden bir tarih belirlenip olağanüstü kurultaya gidilebilecek. Bu aşamaya kadar ortak hareket edecek adaylar arasında yarış da bu aşamada başlayacak.

Mahkeme muhalefetin kurultay talebini haklı bulmazsa Genel Merkez tarafından açıklandığı gibi Olağan Kurultay 2018 yılında yapılacak.
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal