Vatandaşı Sevindiren Haber, Hayat Pahalılığı Bitiyor

Hükumet, yükselen enflasyonun neden olduğu hayat pahalılığının önüne geçmek ve piyasalara nefes aldıracak yeni tedbirler için harekete geçti.

21.11.2017-12:09 - (Son Güncelleme: 21.11.2017-12:36)

Hükumet üretime destek verip yükselen fiyatların önüne geçecek. İstihdam teşviklerini zevize ederek, kamu borçlarını indirecek. Her bakanlık hayat pahalılığını önleyecek tedbirler için harekete geçecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün bakanlıklara talimat vererek her bakanlığın bu konuda biraz önce harekete geçmesini söyledi. Her bakanlığın kendi içinde yaptığı çalışmalar toplanacak. Yapılan çalışmalarla üretime destek verilirken tüketim mallarının ucuzlaması sağlanacak. İşletmelere verilen bazı desteklerin sürdürülmesi ile ilgili mutabakat oluşurken, işsizliğin önüne geçmek için yeni tedbirler de devreye sokulacak.

Çalışmalar henüz bitmese de, ilk darbe, AK Parti’nin yaptırdığı anketlerde öncelikli problem olarak sunulan ‘hayat pahalılığına’ indirilecek. İşsizliğin hızla düşürülmesi ve işsizlik rakamının tek hanelere indirilmesi için bazı teşvikler sürdürülürken, yenileri için de çalışma yapılması planlanıyor. Hükûmet ayrıca reel sektörle birlikte küçük işletmeleri rahatlatacak çalışmalar üzerinde planlama yapıyor. Hükûmetin ekonomi bakanlıklarının, 2018’de öncelikli hedefi enflasyon artışının durdurulması için şok tedbirleri devreye almak olacak. Bunların başında çekirdek enflasyonu tetikleyen ürünlerin takibi gelecek.

FAİZ İÇİN BÜYÜK TOPLANTI

Reel sektöre ilişkin özellikle kredi imkanlarının genişletilmesi doğrultusunda, ekonomi yönetimi bankalarla ilerleyen günlerde bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile ekonomi yönetiminin yeni adımları ele alacağını ifade etmişti. Ayrıca turizm ve ihracat teşvikleri, bürokrasinin azaltılması ve yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilgisini artırmak için, yurt dışında kapsamlı lobi faaliyetleri de masaya yatırılacak konular arasında.

EKONOMİ RAHATLAYACAK

Kamunun borçlanmasının yerine farklı alanlardan kaynak bulunması için başta Varlık Fonu’nun etkin olarak devreye sokulması gerektiğini ifade eden AK Parti’nin ekonomi kurmayları “2018 senesi için mali disiplinden taviz verilmeden, ancak ekonomiyi de daraltmadan hem vatandaşı, hem de üretimi artıracak politikalar devreye sokulacak” şeklinde açıklama yaptı.

KÜÇÜK İŞLETMECİLER GARANTİDE

Hazine Müsteşarlığı da ‘Alacak sigortası’ uygulamasının devreye sokulması için harekete geçti. Bu uygulama ile beraber, özellikle küçük ölçekli işletmelerin alacaklarının sigortalanması imkanı sağlanacak. Fakat, Maliye Bakanlığının, şirketlerin ticari bilgilerinin sigorta şirketlerine açık hale getirilmesinin ‘Ticari sır’ kuralını ihlal edeceğini ifade ederek, bu uygulamaya itiraz ettiği belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal