Vatan Partisi Lideri Perinçek'ten Çok Konuşulacak Esad Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül'e çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Perinçek, Cumhurbaşkanı olması durumunda Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı ülkeye davet edeceğini ve onu uçağın merdivenlerinde karşılayacağını açıkladı.

26.05.2018-11:13 - (Son Güncelleme: 26.05.2018-11:24)

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve Ankara bürosu Haber Müdürü Ayşe Sayın’la görüşme yaparak, 24 Haziran seçimleri ile alakalı amaçlarını açıkladı.

Perinçek’in Cumhuriyet’e verdiği cevaplar şu şekilde:

Miting yapmadınız...

Gerçekleştireceğiz. Son 10 günde gerçekleştireceğiz ancak şu an değil. Mitingler çok külfetli. Biz de yeni bir genel merkez binası kurduk, dört milyon lira para harcadık. Kaynaklarımız limtili. O sebeple mitingleri sona erteledik.

Seçilirseniz ilk yapacağınız icraat nedir?

Türkiye’nin gündeminde olan bir Suriye problemi var. Sayın Beşşar Esad’ı Ankara’ya çağıracağım. Onu uçağın merdivelerinde karşılayacağım. Bu şekilde Türkiye’nin İran, Rusya ve Çin ile ilişkilerinde kilit rolü oynayan Suriye ile dostluğumuzu kuracağız. Çin idarecileri ile görüşmeler gerçekleştirdim. Hepsi Suriye’yi soruyor. Türkiye’nin ekonomik ortaklarını aşmak bakımından Suriye kilit konumda, o kilidi açacağız.

Kürt sorunuyla alakalı nasıl çözüm önereceksiniz?

Kürt problemi silahla çözülür. Üç ay içinde Kandil’e beyaz bayrak astıracağız. Çünkü İran ile ortaklık kuracağız. İran ortaklığı PKK ve YPG’yi bitirmek hususunda çok değerli. 1990 ardından Kürtçenin toplum yaşamında serbestçe konuşulması vs. demokratik haklar elde etti. Bu artık Amerika problemi oldu. Birinci madde, silah. İkinci madde, Kürt halkını elde etmek. Üçüncüsü de bölgesel ortaklık.

Kürt halkını kazanma kapsamında, HDP Kürtlerin oy attıkları bir parti. Bir siyasi parti olarak başka bir siyasi partinin engellenmesini talep etmekle eleştiriliyorsunuz.

Benim genel başkanı olduğum partiler de Kürt meseleleri hususunda kapatıldı ve ben hapise atıldım. Ancak devir o devir değil. Demokratik hakları elde etti şimdi devlet kurma söylemleri var. Kürt devleti de olamaz. HDP, PKK örgütünün bir ayağı. Eğer solcu isek HDP’nin kapatılmasını talep edeceğiz. Solculuk Amerikan kuklalarına özgürlük vermek değildir.

İnce için ‘Demirtaş’ı ziyaret edenlerle aynı ortama girmem, ikinci turda oy vermem’ demeciniz eleştirildi. Tam olarak ne dediniz?

Biz ikinci tura kalacağız. İkinci turda birisini desteklemek gibi bir problem yok. Bu OHAL ortamında olağanüstü çözüm olarak idare edeceğiz. Tayyip Erdoğan ile ittifak kurmamız olası değil ancak onun karşısında PKK ve HDP’li alternatiflerin içinde de olmayız. Zaten bizi de dahil etmediler. CHP ile görüşmeler yaptık oraya alınmamamızın bir tek nedeni var, Amerikan emperyalizmi, PKK ve FETÖ’ye karşı duruşumuz. CHP içinde bir grup idareci, ‘Amerika ile ilişkimiz zarar görür, HDP ile birlikte olamayız’ diye bizim olmamızı istemediler. Onlarla ittifak kuranlar, bizi karşı cepheye aldı. Biz CHP ve İYİ Parti ile ittifak kurmak için çaba harcadık. Kılıçdaroğlu’na ‘aday siz olun. HDP, Türkiye’nin önündeki problem. HDP ile terörü sona erdiremeyiz. HDP ile olmaz’ dedik. Onlar da bize ‘Sizinle yapamayız’ dediler.

Sizin haricinizde biri ikinci tura kalırsa, hiçbir partiye destek vermeyecek misiniz?

O zaman karar alınır. Bugün o kararı almak havlu atmak demek.


15 Temmuz darbe kalkışmasından iktidarın bilgisi olduğu ile alakalı bir söyleminiz var...

Bizim Genel Başkan Yardımcı’mız bana geldi. “30 Temmuz’a dek FETÖ darbesi olacak” dedi ancak “bu akşam olacak” demedi. Onun Yeni Şafak ile konuşması vardı. Ben de “Onlara söyle, hükümete de haber ver” dedim. İkincisi Rusya heyeti gelmişti. “Biz Rus devleti olarak hareketlilik tespit ettik” dedi. Erdoğan’ın danışmanlarıyla, Binali Yıldırım ve Melih Gökçek ile bir araya geleceklerini söyledi. ‘Onlara da söyleyin’ dedim. Görüşmeleri yaptıktan sonra akşam yemek yedik, söyledim dedi. Gökçek beni aradı. “Kendisinin bu hususta sorumlu olmadığını” söyledi. Hükümetin haberi oldu. Biliyorlardı ancak tedbir almaları olasu değil. Erdoğan’ın orduda gücü yok.

AKP-MHP’den size teklif gelmedi mi?

Gelmedi, onlarla uyuşmamız yok.

Cumhurbaşkanı olursanız OHAL’i kaldıracak mısınız?

Kaldırmayacağım. Doğru değil. Çünkü Türkiye savaş durumunda. Amerika, İsrail ile Doğu Akdeniz ile karşı karşıya geldi. Amerikan 6. filosunu silahları Türkiye’ye dönmüş halde. Aynı şekilde terörle mücadelenin sonuna gelmiş değiliz. Bu sebeple OHAL lazım ancak OHAL’in kanunları etkisiz bırakmak için kullanılmasına son vereceğiz. Türkiye’de OHAL'e, Meclis tarafından karar veriliyor ve sebepleri kanunda yazıyor. Ziraat, tapu hususu ile kararlar o torba yasalara konuluyor. Bu şekilde anayasaya karşı uygulama devrine girdik. Bunu bitireceğiz. OHAL yalnızca terörü bitirme ile limitli kalacak.

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIR

Bir defa Tayyip Erdoğan yenilecek. Sistem çöktü. Kemal Derviş düzeni diyelim. Onun sonuna geldik. Tayyip Erdoğan, bunun en gaddar uygulayıcısıydı. Kemal Derviş düzebi ile beraber Tayyip Erdoğan idaresi de son bulmuş vaziyete. Çözümsüzler. Yüzde 50’yi alma şanslarını tahmin etmiyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal