Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek: ABD'nin Adayını Zayıflatmak İçin Öcalan'a Açıklama Yaptırıldı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türk devletinin ABD'nin adayını zayıflatmak için Abdullah Öcalan'a açıklama yaptırdığını söyledi.

22.06.2019-12:25 - (Son Güncelleme: 22.06.2019-12:21)

Vatan Partisi (VP) Genel Başkanı  Doğu Perinçek, Abdullah Öcalan'ın paylaşılan mektubu ile alakalı açıklamalar yaptı. ABD'nin Öcalan'ın çağrısından rahatsız olduğunu ifade eden Perinçek, "Türk devleti, Öcalan’ı devreye alarak ABD’nin adayını zayıflatma müdahalesinde bulunuyor" sözlerini kullandı.

Vatan Partisi (VP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Abdullah Öcalan'ın 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yaptığı ve dün de avukatları aracılığıyla açıklanan 'tarafsızlık' açıklaması hakkında bir açıklama paylaştı.

"Abdullah Öcalan’ın mektubunu en iyi anlayan, Kandil oldu" diyen Perinçek, "PKK yönetimi, birkaç defa peş peşe bu açıklamanın Öcalan’a 'PKK’nin direnişini kırmak için yaptırıldığını' söyledi. Vatan Partisi de o zaman bu gerçeğe dikkat çekti" sözlerini kullandı.

ABD'nin Öcalan'ın çağrısından rahatsız olduğunu öne süren Perinçek, buna gerekçe olarak ise 'PKK'nın CHP'ye oy çağrısı yaptığı' doğrultusundaki iddialarını gösterdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal