Vatan Partisi, HDP'nin Kapatılması İçin Başvuru Yaptı

Vatan Partisi, HDP'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yaptı. Başvuru ardından açıklama yapan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, "HDP, PKK'nın siyasi kanadıdır" dedi.

25.12.2018-14:04 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-15:51)

Vatan Partisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) için dikkat çeken bir hamle yaptı. Vatan Partisi, "Devletin bağımsızlığına, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne aykırı faaliyetlerin odağı durumuna geldiği" suçlaması ile HDP'nin kapatılması amaçlı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yaptı.

"PKK'NIN SİYASİ KOLUDUR"

Başvuru ardından açıklamalar yapan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, "HDP, PKK'nın siyasi kanadıdır" diye söyledi.

DAHA ÖNCE DE 2 KERE BAŞVURULDU

Geçmiş dönemde aynı istekle 2 ayrı başvuru daha yaptıklarını anımsatan Senem, "Bu parti, 2016 senesinde bir özerklik bildirisi paylaşmıştı. Kongrelerinde bölücülüğü isteyen ve Kürdistan'ı kuracaklarını söyleyen sloganlar atılmış ve Abdullah Öcalan'ı öven açıklamalar yapılmıştı. O kapsamda Şubat ayında başvurumuzu gerçekleştirmiştik" dedi.

'BENZER ÇALIŞMALARI YAPAN PARTİLER KAPATILDI'

Senem, HDP'nin Kasım ayında Diyarbakır'daki gençlik kongresinde de benzer sözlerin kullanıldığını söyleyerek, "HDP, anayasamızın 68'inci maddesi uyarınca yasal olarak faaliyet yapacak bir parti konumunda değil. Benzer faaliyetlerin 10'da birini yapan partiler geçmişte Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı" diye konuştu.

'SEÇİMDE BU PARTİNİN ÖNÜ KESİLMELİDİR'

Senem, devamında şunları kaydetti:

"Geride bıraktığımız senelerde onların yerel yönetimleri tarafından hendekler açtılar, kentlerimizin caddelerine bombalar döşendi. Yüzlerce insanımız hayatını kaybetti, askerimiz ve polislerimiz şehit düştü. 'Böyle bir partiye Mart ayında görev vererek aynı manzaraya neden olmayalım' diye halkımıza çağrı yapıyorum. Yerel seçimlerde bu halk, bu partinin önünü kesmelidir."

HDP İLE DİĞER PARTİLERİN İTTİFAKI

Senem, bir gazetecinin, bazı partilerin HDP ile ittifak kuracağı iddialarını anımsatması ardından ise, "Gönül işbirliği falan diyorlar fakat açık açık Güneydoğu'da HDP'ye oy verecekleri Batı'da ise HDP'nin o partilere oy vereceği iddia ediliyor. Bu vahim bir manzaradır" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal