Varlık Barışı Önergesi TBMM'de Kabul Edildi! Varlık Barışı Nedir?

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oturumda varlık barışı önergesi kabul edildi. Bu önergeyle 11. ayın sonuna kadar ülkeye getirilen varlıklardan sadece yüzde 2 vergi alınacak.

09.05.2018-23:25 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-23:40) Varlık Barışı Önergesi TBMM'de Kabul Edildi! Varlık Barışı Nedir?

 

TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan önergeyle, yurt dışından 11. ayın sonuna değin getirilen varlığın yalnızca yüzde 2'si oranında vergi alınacak. Ayrıca yurt dışındaki varlıklarını 31 Temmuz'a kadar getiren vergi vermeyecek.

MALİYE BAKANI VARLIK BARIŞINI ANLATTI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün Meclis Genel Kurulu'nda istişareler yaparak Varlık Barışı ile alakalı bir düzenleme yapacaklarını duyurmuştu.

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki para, döviz, altın ve menkul kıymetlerinin Türkiye'ye taşımasını hedefleyen "Varlık Barışı" düzenlemesinin ayrıntıları şu şekilde:

YÜZDE 2 ORANINDA VERGİ TAHSİL EDİLECEK

Getirilen varlığın yüzde 3'ü oranında vergi alınması planlanıyordu fakat TBMM Genel Kurulu'nda vergi oranında değişiklik olacak. Yurt dışındaki varlıklarını Temmuz 2018'e değin Türkiye'ye getirecek vatandaşlara hiçbir vergi konmayacak. Temmuz 2018'den sonra ise yüzde 2 oranında vergi alınacak.

"TÜRKİYE'DE DİLEDİKLERİ GİBİ TASARRUF EDECEKLER"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Ağbal, Varlık Barışı ile alakalı detayları anlattı. Ağbal'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Yurtdışında para, altın ve döviz gibi yatırımları olan vatandaşlarımız 11. ayın sonuna değin Türkiye'ye getirirlerse, bankalara ve aracı kurumlara bu varlıkları bildirirlerse Türkiye içinde istedikleri gibi kullanacaklar.

VARLIKLARINI İŞLETMESİNE KOYANA YÜZDE 3 VERGİ

Yurtdışında olan dövizini işletmesine koymak isteyen vatandaşlarımız da bunu gerçekleştirebilecek. Yüzde 3'ü oranında vergi alacağız. Bu varlığı getirip işletmesine koyduğu zaman hiçbir vergi almayacağız. Yurtdışından getirdiği varlığı işletmesinden istediği vakit çekebilecek. İşletmenin yurtdışından kullandığı kredi var ve aynı anda yurtdışında da varlığı var, "Yurtdışındaki bu varlıklarımı işletmemin yurtdışında olan borçlarının ödemesinde kullanayım" derse buna da olanak sağlıyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal