Varise Ne İyi Gelir?

Varise ne iyi gelir? Özellikle kadınlarda çok sık görülen varis, estetik açıdan son derece rahatsız edici bir görünümün ortaya çıkmasına neden olur.

09.06.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:53) Varise Ne İyi Gelir?

Varise ne iyi gelir? Özellikle kadınlarda çok sık görülen varis, estetik açıdan son derece rahatsız edici bir görünümün ortaya çıkmasına neden olur. Bundan dolayı nasıl bir çözümü olduğu çok merak edilir. İşte buna dair tüm veri ve bilgiler...

Varis Nedir?

Varis; genel olarak deri altında yer alan, bükülmüş, şişmiş olan damarlar şeklinde tanımlanır. Bunun her ne kadar birden çok belirtisi olsa da özellikle toplar damarın mor ve mavi renk almış olması en çok karşımıza durumdur. Estetik anlamda rahatsız edicidir. Buna karşılık izlenecek olan farklı yollar vardır. Bu sayede problemin çözümü mümkündür.

Varis Oluşmaması İçin Neler Yapılmalıdır?

Varisin önüne geçmek mümkündür. Bunun için şunları yerine getirmek lazım;

  • Her gün ayaklara yapılacak olan masaj çok büyük bir fayda sağlar.
  • Bunun yanı sıra sigaranın, varisi tetiklediği bilinen bir gerçektir. Bu yüzden sigarayı bırakmak son derece mantıklı bir iş olacaktır.
  • Gün içinde çok yorucu işlerde çalışan ve aynı zamanda ayakta uzun süre geçiren kişilerin eve döndükten sonra bir müddet bacaklarını yukarı kaldırması tavsiye edilir.
  • Varisi engellemek için çok sık ve dar olan giysileri tercih etmemek lazım.

Varise İyi Gelen Yöntemler Nelerdir?

  • Varise ne iyi gelir: Maydanoz sayesinde bu sorundan hemen kurtulmak mümkündür. Çünkü içinde sadece C vitamini değil, antioksidan özelliği olan maddeler de bulunur. Damarların güçlenmesini sağlar. Hatta buna dair yapılmış olan birçok farklı araştırma bulunur. Günlük olarak bunu tüketmek son derece mantıklıdır.
  • Sarımsak, her derde deva olan ürünlerin başında geliyor. Kanın dolaşmış olduğu damarlardaki toksinleri atar. Bunun yanı sıra kan dolaşımının çok daha iyi bir hale gelmesini sağlar. Bu yüzden varis tedavisinde sık kullanılan bir yöntemdir. Bir diş sarımsağı bunun için soyun. Ardından dilimleyin. Sonrasında bunu bir kaba bırakın. 3 adet portakal suyunun çıkarılması ve buna eklenmesi lazım. Yarım gün boyunca bunu bekletin. Varisin olduğunu alanın üstüne dikkatli bir biçimde sürün. Üstünü kapatın. Bir gece boyunca böyle kalması gerekir.
  • Varise iyi gelen bitkiler içinde kırmızı biber her daim yer alır. İçinde birden çok işe yarayan madde bulunur. Bunun toz olan versiyonun kullanımı gerekir. Bir bardak suyun içine bunu koyun. Güzel bir şekilde karıştırın. Daha sonra günde üç kere için. Bir aya boyunca buna devam etmek gerekiyor.

Varise ne iyi gelir: Zeytinyağı sayesinde varisin olumsuz etkilerini çok uzun olmayan bir zaman dilimi içinde sonlandırmak mümkün. Kullanımı zor değildir. Masaj yapar gibi bunu varisli bölgelerin üstüne sürün. Böylelikle kan dolaşımının en kısa süre içinde hızlanması mümkündür. Tüm bu yöntemlerin ne kadar etkili olduğu hem yapılmış araştırmalar hem de deneylerle kanıtlanmıştır. En uygu olanını kullanın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal