Van'da Selçuklu Mimarisi'ne Göre Tasarlanan Caminin İnşası Başladı

Van Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde, Selçuklu mimarisinden esinlenerek yapılması planlanan cami 3 bin 500 kişinin ibadetine açılacak.

10.09.2019-16:37 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-14:45)

Selçuklu mimarisindi yansıtacak olan camide, bin 500 vatandaş ibadet edebilecek.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, açılışta yaptığı konuşmada,  projenin, günlük 18-20 bin insanın uğradı bölgenin en kalabalık muhitlerinden biri olan hastane bölgesinde, gerçekleşeceğini bildirdi.

Arazinin mimari yönden de şehire eşsiz bir hava katması düşünülen caminin inşa edileceğini bildiren Bilmez şöyle konuştu:

"Kentimizde başka camilerimizin de inşaatı devam etmektedir. Bu camilerin her biri bizim kültürümüzün, medeniyetimizin Anadolu'ya vurulmuş mührüdür. Bu şehirde ezanların hiç susmaması, ümmetin birlik beraberliğinin bozulmaması, kardeşlik ruhunun bu topraklardan yok olmamasına vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

SBÜ Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik ise tasarımı 2015 senesinde hazırlanmış olan caminin inşasına başlamanın sevincini duyduklarını belirtti ve şunları ekledi:

"Cami çift minareli yapılacak. Hastanede 4 bin 500 çalışan, günlük 10-13 bin arası hasta girişi var. Bu kampüste 30 bin insan hizmet görüyor. Burası aslında bir mahalle ve bu mahallede vatandaşın ihtiyacı olan cami eksikliği bulunuyordu. Personel ibadet ihtiyacını hastanenin muhtelif yerlerinde gideriyordu. Burada cami yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal