Van'da PKK/KCK Operasyonu: 4 Tutuklama

Van'da polis ekipleri tarafından PKK/KCK'nın basın ve kültür yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

10.10.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-11:59) Van'da PKK/KCK Operasyonu: 4 Tutuklama

Van'da polis ekiplerince PKK/KCK silahlı terör örgütünün basın ve kültür yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde PKK/KCK silahlı terör örgütünün ve işbirlikçilerinin deşifre edilip faaliyetlerinin sonlandırılması ve örgüt mensuplarının yakalanarak yasal işlemlerin yapılabilmesi adına örgütün Basın Kültür Ofisi olarak kullanılan iş yerine operasyon düzenlendiği belirtildi.

6 ŞÜPHELİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

Açıklamada, " 6 Ekim 2020 günü yapılan operasyonda 6 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin üst, iş yeri ve ikamet aramalarında; çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti. Gözaltına alınan 6 şüpheli hakkında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca (Ş.E.) ve (F.Ç.) Adli Kontrol Şartıyla Serbest, A.B., N.S., Ş.A. ve C.U. isimli 4 şüpheli tutuklandı" ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal