Van'da Keşif Uçağı Düştü! 7 Şehidimiz Var

Dün Van'da keşif uçuşu yapan uçak rtos Dağı'nın 2 bin 200 rakımına uçağımızın çarparak kırıma uğradı. Uçak içinde bulunan 2'si pilot 5 emniyet memuru şehit oldu. Şehitlerimizin isimleri açıklandı. Uçağın kara kutusu bulundu.

16.07.2020-08:39 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-13:13) Van'da Keşif Uçağı Düştü! 7 Şehidimiz Var

Pazartesi gününden itibaren Van ve Hakkari'de keşif ve gözetleme görevi yürüten 2015 model insanlı keşif uçağı 15 temuuz'da saat 18:35 sularında yeniden keşif ve gözetleme yapmak için Van Ferit Melen Havalimanı'ndan kalktı. 

Uçakta 2'si pilot toplamda 7 emniyet mensubunun olduğunu bildiren Soylu, 'Saat 22.32 sıralarında en son Başkale üzerindeyken havalimanıyla, kuleyle irtibat sağlandı, dönüşte olduğunu ifade etti. Sonra 22.45 civarında da hem radar hem de iletişim tespiti tamamen kesildi. Saat 23.15 civarında bize böyle bir bilgi ama belki teknik bir aksaklık olacağı konusunda bir değerlendirme de yapılabilir. Bu esnada Gevaş civarında bir ihbar geldi.

Uçağın alçaldığını ve gözden kaybolduğunu ifade eden bir ihbardı. Bunun üzerine aramalar o civarlarda tüm ekiplerimizle havadan ve karadan yapılmaya başlandı. Gece saat 03.00 civarında buradan oraya giden ekiplerimiz Artos Dağı'nın 2 bin 200 rakımına uçağımızın çarparak kırıma uğradığını ve 2'si pilot olmak üzere kahraman 7 evladımızı kaybettiğimizi bize bildirdiler. Şu an oradalar, biz de oraya geçeceğiz. Görev şehitlerimiz. Allah rahmet eylesin, milletimizin başı sağ olsun.' ifadelerine yer verdi.

BAKAN SYOLU BÖLGEYE GİTTİ

Bakan Soylu daha sonra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ile bölgeye hareket etti.

Bölgeye gelen Soylu burada incelemelerde bulundu.

Şehit olan polislerimizin isimleri:

Şehit Pilot Komiser Yardımcısı Samet Üstüner, Şehit Komiser Yardımcısı İrfan Aydoğan, Şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay, Şehit Uçuş Teknisyeni Polis Memuru Mustafa Keskin, Şehit Polis Memuru Onur Ramazan Bayram, Şehit Polis Memuru Burak Derya ve Şehit Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş

KARA KUTU BULUNDU

Artos Dağı'na çarptıktan sonra kırıma uğrayan İnsanlı Keşif Uçağının kara kutusu bulundu. Ekipler, olay yerinde bulukları uçak parçalarını ve kara kutuyu incelemek üzeren olay yerinden aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal