Van'da İki Terörist Daha İkna Yoluyla Teslim Oldu

Terör örgütü PKK/KCK üyesi iki terörist, Van Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün yürüttüğü ikna çalışmalarının ardından teslim oldu.

26.11.2019-16:26 - (Son Güncelleme: 26.11.2019-16:20)

Terör örgütü PKK/KCK üyesi iki terörist, Van Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün yürüttüğü ikna çalışmalarının ardından teslim oldu.

Yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadeleye ilişkin yapılan başarılı operasyonlar, bölücü terör örgütünde çözülmeleri arttırdı. Terör örgütünden kaçışlar ve teslim olmalar son yılların en üst seviyesini gördü. PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren ve 2015 yılında örgüte katılan Şoreş Başkale kod adlı Abdülcelil Kutlar ile Dijuvar kod adlı Mehmet Kuşci isimli örgüt mensupları, Van Terörle Şube Müdürlüğünün yürüttüğü ikna çalışmaları kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesi sınır hattında Van ve Şırnak TEM Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim oldu. Bugün teslim olanlarla birlikte 2019 yılında 235 terörist ikna yoluyla teslim oldu.

NE OLMUŞTU?
Suriye'nin Ayn el Arab bölgesinden 2 terörist, İçişleri Bakanlığı unsurlarından Jandarma İkna timlerinin titiz çalışmaları neticesinde, M -16 silahı ve telsizleri ile birlikte, Suriye'den kaçarak Urfa'da sınır birliklerine önceki gün teslim olmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal