Van'da HDP'liler Bebeklere Hediye Dağıtan Belediye Aracına Saldırdı

Van'ın Gürpınar ilçesinde belediye ekiplerinin "Gürpınar'a hoş geldin bebek" kampanyası çerçevesinde dolaşan araçlarına HDP'li gruplar tarafından saldırı düzenlendi.

19.06.2018-17:27 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-17:35) Van'da HDP'liler Bebeklere Hediye Dağıtan Belediye Aracına Saldırdı

Van'da Gürpınar Belediyesi hizmet aracı ve çalışanları, HDP'nin seçim otomobilinde yer alan kişilerin saldırısına uğradı.

İlçede devam eden "Hoşgeldin Bebek" Projesi çerçevesinde yeni bebeği olan annelerin yanlarında olduklarını göstermek için aileleri gezen belediye birimlerine, Savacık Mahallesi'nde HDP'nin seçim aracındaki kişiler tarafından saldırı yapıldı.

Aracı zorla durdurup belediye personeline sözlü saldırı yaparak fotoğraf çeken kimliği şimdilik tespit edilemeyen şahıslar, araçtaki "Hoşgeldin Bebek" paketlerine de hasar verdi.

HDP seçim aracından inen kişiler, ardından kapısını açmaya uğraştıkları araçtaki belediye görevlilerine saldırmak istedi.

Bunun üstüne hasar verilen malzemeleri de bırakarak olay mahallinden kaçan belediye görevlileri, Gürpınar Emniyet Müdürlüğüne giderek saldırganlardan şikayetçi oldu.

"Olayın failleri adaletten kaçamayacak"

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, verdiği demeçte, demokrasinin şartlarını kullanarak siyaset yapamayanların, milletin onların gerçek yüzlerini görmelerinin sonrasında belediyenin millete hizmet kapsamında gerçekleştirdiği en güzel ve en sade projesi olan "Gürpınar'a Hoşgeldin Bebek" paketlerini yağmaladığını aktardı.

Millete yapılan hizmeti kabullenemeyen, demokrasiden payını almamış bu zihniyetin, milletin en önemli problemi olduğunu söyleyen Doğramacı, şöyle konuştu:

"Demokrasi sözleri ile demokrasiyi ortadan kaldırmaya dönük eylemleriyle kelimenin tam anlamıyla milleti terörize edenler artık hedeflerine ulaşamayacaklar. Bu millet bunlara 'artık yeter' diyerek 15 Temmuz ruhuyla kendi iradesine sahip olacaktır. Bu devlet üç beş kendini bilmeze pabuç bırakmaz. Herkes yaptığının cevabını alır, vandallık kimsenin yanına kar kalmaz. Mesele adli kurumlarca yargı aşamasındadır. Olayın zanlıları nereye kaçsalar da adaletin elinden kurtulamayacaklar. Biz tüm ekiplerimizle ciddi bir biçimde uğraşlarımızı devam ettiriyoruz. Hepsi yakalanıp yargıya verilecek. Gürpınarlılar içini ferah tutsun, haklarını korumak en önemli vazifemiz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal