Van'da Batan Göçmen Teknesi 107 Metre Derinlikte Bulundu

Van Gölü'nde batan tekne 107 metre derinlikte bulundu. Olayda şimdiye kadar 13 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

08.07.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:33) Van'da Batan Göçmen Teknesi 107 Metre Derinlikte Bulundu

27 Haziran tarihinde Van Gölü'nde alabora olan ve içinde 55 kişinin olduğu düşünülen teknenin arama faaliyetlerinde sona gelindi. Çalışmalar Van Gölü yüzeyinde havadan ve karadan yapılırken,  45 kişilik Jandarma İç Güvenlik Timi, JAK, Sahil Güvenlik, Emniyet Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri çalışmada yer aldı. 

Deniz Kuvvetleri'nden bir ekip ile Milli Savunma Bakanlığınca İstanbul'dan gönderilen 6 kişilik SAK timi de çalışmalara katılırken, 4 sonar ve 4 ROW cihaz ile su altı çalışmaları da yapıldı. Şimdiye kadar 13 kişinin hayatını kaybettiği teknenin yeri saptandı. Yapılan çalışmalar kapsamında teknenin gölün 107 metre derinlikte olduğu tespit edildi. 

NE OLDU?

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı olan Altınsaç MAhallesi'nde tekne ile 27 Haziran'da Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş'tan uzun bir süre haber alınamadı. Bunun üzerine mahalle muhtarı durumu ekiplere bildirdi.

Ekipler gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ve çevresinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda tekne bulunamazken, olayla ilgili başlatılan soruşturmada 5 kişi tutuklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal