Van Gölü Canavarı Gerçek mi?

Van Gölü canavarı bugün gelen haberlere göre tekrardan görüldüğü iddia ediliyor. Peki, Van Gölü canavarı gerçek mi?

12.08.2020-12:29 - (Son Güncelleme: 17.01.2022-17:57)

Van Gölü canavarı uzun zamandır efsanelere konu alan ama bir türlü gerçekliği kabul edilemeyen bir hayvan olarak biliniyor. Yüz yıllardır var olduğu söylenen ama bir türlü kanıtlanamayan Van Gölü canavarı tekrardan görüldüğü iddia edildi. Peki, Van Gölü Canavarı nedir? 

VAN GÖLÜ CANAVARI TEKRARDAN GÖRÜLDÜ

Van’ın Tuşba ilçesinde bulunan Van Gölü’nde hızlı hareket eden bir canlı cep telefonuyla bir vatandaş tarafından görüntülendi. Van Gölü sahilinde gezintiye çıkan vatandaşlar gölde garip garip hareketlilik fark etti. Gölde çok hızlı ilerleyen, siyah renkli ve sırtının tırtırlı olduğu söylenilen canlı, görenlere Van gölü canavarı gerçek mi? sorusunu sordurdu.

VAN GÖLÜ CANAVARI GERÇEK Mİ? 

Van Gölü canavarını görmek için insanlar sürekli Van Gölü’ne gidip saatlerce bekliyor. Van Gölü canavarının gerçekliği hakkında birçok spekülasyonlar çıkıyor. Van Gölü canavarı ilk defa 29 Nisan 1889 yılında Saadet Gazetesi’nin haberinde varlığı kamuya yansıtıldı. Habere göre Van Gölü’nde abdest almaya çalışan bir vatandaş canavar tarafından yakalanıp göle sürüklenmiş. Haberin detaylı olması konuyu yayar. 


Haberde göle girer girmez ayağından bir göl yaratığı tarafından tutularak göle sürüklenen adamı arkadaşları kurtarmaya çalışmış. Yaratığın kuyruğu adamın bir bacağını dizine kadar yakalamış ve göle çekiyormuş. Arkadaşları adamı kurtaramayınca bir ateş yakarak yaratığın kuyruğunu yakmaya çalışmışlar. Canavar acı içinde bağırıp çağırmış ve adamı da yanında götürüp 25 metre göğe uçup ortalıktan kaybolmuş. 

VAN GÖLÜ CANAVARI EFSANESİ

Saadet gazetesi bu haberi yaptığından sonra birçok kişi Van gölü canavarını gördüğünü iddia etti. 15 metre uzunluğa sahip, koyu renkli ve sırtında koca koca çivimsi çıkıkları olan Van Gölü canavarını gören insanların sayısı gün geçtikçe arttı. Yetkililer bölgeye bilimsel bir ekip göndermesine rağmen canavar hakkında pek bilgi bulunamadı. Olağan dışı olan bu canavar, hala bulunamadı.

Van Gölü canavarını video kaydına aldığını söyleyen Ünal Kozak, videoyu Cambridge Üniversitesi’ne gönderdi. Biyologlar tarafından incelenen video, canavarın hareketleri yüzünden yalan olduğu bildirildi. 1995’te canavarın ilk görüntüsünü kaydeden İbrahim İlhan sayesinde Van Gölü canavarı dedikoduları hala konuşulup duruyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal