Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının Yerlerine Atanan İsimler Belli Oldu

İçişleri Bakanlığı, Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediye başkanlarını vazifeden aldı. Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van'a Van Valisi Mehmet Emin Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

19.08.2019-09:17 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-09:12) Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının Yerlerine Atanan İsimler Belli Oldu

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ı vazifelerinden aldı. Bakanlık, Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediye başkan vekilliklerine il valileri atadı.

Bakanlıktan paylaşılan yazılı açıklamaya göre, haklarında terör suçlarından soruşturma olan Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediye başkanlarının yerine yeni görevlendirme yapıldı. Belediye başkanlarının niçin görevden alındığına yönelik açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, belediye başkanları hakkında yürütülen kovuşturma ve soruşturmalara değinerek yerlerine atanan isimleri duyurdu.

DİYARBAKIR

Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 45 ve 46'nci maddelerini hatırlatan Bakanlık, Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu atadı.

MARDİN

İçişleri Bakanlığı, vazifeden uzaklaştırdığı Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı atadı.

VAN

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ı da görev alan Bakanlık, yerine Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'i görevlendirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal