Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Yemekten Hortum Çıktı

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin dağıttığı yemekten hortum parçası çıktı. 3 Aralık 2018 tarihinde ise söz hususu hastanede 600'den fazla personel, hasta ve hasta yakını hastane yemeğinden zehirlenmişti.

01.03.2019-09:48 - (Son Güncelleme: 01.03.2019-09:39) Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Yemekten Hortum Çıktı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şube Eş Başkanı Sezer Örenç, hastane yönetiminin bütün problemlere sessiz kaldığını ve meydana gelen durumun çok olağanmış gibi davrandığını ifade etti. Örenç herhangi bir açıklama yapmayan hastane yönetimi için "Sorumlu davranmayıp önlem almayan mevcut zihniyet sağlığa ve insanlara bakış açısını yansıtıyor" sözlerini kullandı.

"ISPANAK YEMEĞİNDEN HORTUM PARÇASI ÇIKTI"

Van SES Şubesi Eş Başkanı Fatma Arslan daha önce de hastane yemekleri sebebiyle yüzlerce kişinin zehirlendiğini söyleyerek, "Olayın vahim yerlere gelmesine ve Tarım İl Müdürlüğü'nden zehirlenmenin belirlenmesine karşın hastane yönetimi herhangi bir açıklama yapma gereği duymamıştır. Hastane personeline yapılan muayene neticesinde alınan raporlara dahi müdahale etmeye uğraşmıştır. Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde birçok personel acile başvuru yapmaya dahi çekindiğini söylemiştir. Daha bu mesele ile alakalı gerçeklik açıklanmamış olmasına karşın 27. 02. 2019 tarihinde yapılan ıspanak yemeğinden hortum parçasının çıkması olayı daha kötür bir duruma getiriyor." dedi.

"MEVCUT ZİHNİYETİN SAĞLIĞA VE İNSANLARA BAKIŞI BUDUR"

Arslan, hastane idaresinin olanlar ile alakalı olarak olağanmış gibi davranması hususunda ise "Hastane idarelerinin bütün bu problemlere karşın sessiz kalışı, herhangi bir açıklama yapmayıp, sağlık emekçilerinden, hasta ve hasta yakınlarından özür dilememesi, sorumlu davranmayıp önlem alınmaması mevcut zihniyetin sağlığa ve insanlara bakış açısını yansıtmaktadır. Hastanelerde yoğun iş temposu ve iş stresi baskısı altında görev yapan sağlık emekçilerinin en doğal hakkı olan yemeği dahi doğru düzgün yiyememeleri ve endişe duymaları ve zorluk yaşamaları kabul edilebilir bir vaziyet değildir." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal