Valilikten Adalar'da Fayton Kararı! At Koşulması 3 Ay Süreyle Durduruldu

İstanbul Valisi Yerlikaya, ''Faytonlara at koşulması 3 ay süreyle durduruldu, izinsiz yapılan bütün ahırlar yıkılacak.'' diye konuştu.

20.12.2019-12:59 - (Son Güncelleme: 20.12.2019-16:51) Valilikten Adalar'da Fayton Kararı! At Koşulması 3 Ay Süreyle Durduruldu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya; ''Adalar ilçemizdeki atlarda tespit edilen Ruam hastalığı sonrası İl Mahalli Çevre Kurulumuzu "Olağanüstü Toplantı"ya çağırdım. Toplantıda önemli kararlar aldık. Adalardaki hiçbir hayvanın, kötü koşullarda yaşamasını ve itlaf edilmesini artık kesinlikle istemiyoruz.'' açıklamasını yaptı.

Bununla birlikte Yerlikaya söz konusu toplantıda; ''Adalar ilçemizdeki tüm atların; Ruam hastalığı test sürecinin tamamlanabilmesi için, faytonlara at koşulmasının; insan, hayvan ve çevre sağlığı yönünden 3 ay süre ile durdurulmasına" karar verildiğini açıkladı. Vali Yerlikaya, "Ruam, bulaşıcı karakterli bir hastalık olduğundan; insan, hayvan ve çevre sağlığına yönelik muhtemel tehditlerin önlenmesi için ilçemizde gerekli bütün tedbirler alınmıştır. İzinsiz yapıldığı belirlenen ahırların yıkılmasına, Adalar'a ivedi olarak karantina ahırı kazandırılmasına karar verildi." açıklamalarını yaptı.

Bununla birlikte Yerlikaya, Adalar'da itlaf edilen 81 atın sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiğini de belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal