Hatay Valiliği Yangının Sabotaj Olduğunu Açıkladı

Hatay'da yerleşim yerlerine kadar sıçrayan yangının terör eylemi olduğu açıklandı. Valilik bu doğrultuda yaptığı açıklamada çok sayıda gözaltının olduğu bildirildi.

10.10.2020-15:45 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-16:01) Hatay Valiliği Yangının Sabotaj Olduğunu Açıkladı

Hatay'ın 3 ilçesi 27 saatten fazla bir süredir yanıyor! Ormanlık alanda çıkan yangının yerleşim yerlerine sıçradığı ve onlarca hayvanın ölümüne neden olduğu, olay yerinde ağır maddi hasar oluşturduğu görüldü.

Hatay'ın Belen ilçesi Fatih ve Sarımazı mahallerinde meydana gelen yangında bir itfaiye görevlisi yoğun dumandan olumsuz etkilendi.

Bölgedeki yangının akıbetine yönelik bilgilendirme yapan Hatay Valiliği, söz konusu yangının çıkış sebebinin sabotaj olduğu ve bu doğrultuda çok sayıda gözaltının olduğu dile getirildi.

BELEN VALİSİ AÇIKLADI: TERÖR EYLEMİ

Vatandaşın daha fazla panik yaşamaması için olayın çıkış nedenine vurgu yapan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, yangının terör eylemi ve kundaklama üzerine çıktığını düşündüklerini dile getirerek, bazı kişilerin gözaltına alındığını duyurdu. Diğer taraftan Gül, söz konusu yangında 15-20 hanenin zarar gördüğünü dile getirdi.

HATAY VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Konuya yönelik açıklama yapan Hatay Valiliği alevlere müdahalenin sürdüğünü ve yangının sabotaj olma ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdi.

''Belen ilçemizde dün farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle henüz söndürülememiştir.

İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ilçe belediye itfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir.

Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınanlar olup konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotajla ilgili kesin bilgiye ulaşılamamıştır.

Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA'lar görev yapmakta, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal