Uzmanlardan 81 İlde Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklansın Önerisi

Son günlerdeki vaka artışı uzman isimlerde endişe yaratırken, uzmanlar 81 ilde maskesiz sokağa çıkmanın yasaklanması önerisinde bulunuldu.

17.06.2020-10:06 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-09:47) Uzmanlardan 81 İlde Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklansın Önerisi

Son günlerde açıklanan günlük vakalarda gözle görülür bir artış yaşanırken, bu durum uzmanlarda ve vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Vaka sayılarının tekrar artış göstermesiyle birlikte bazı önlemler alındı ve 44 ilde maskesiz olarak sokağa çıkmak yasaklandı. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maskenin önemine değindi ve virüsle maskesiz mücadele edemeyeceğimizi vurguladı. Öte yandan uzman isimler de maskenin, coronavirüsle mücadelede önemli bir etmen olduğunu aktardı ve 81 ile zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

"ÖNEMSEMEZSEK İKİNCİ PİK NOKTASI YAŞAYABİLİRİZ"

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Önemsemezsek, 'Bana bir şey olmaz, oğlumun düğününü yapayım, gün sırası bendeydi günümü de yapayım' gibi düşüncelere kapılırsak, ikinci bir pik noktası yaşayabiliriz." dedi.

Açıklamalarına devam eden Özkan, "Toplum olarak şunu yapmalıydık; 'Bu, yeni bir normal dönem, eskisi gibi olmayacağız, üç kuralımız var' demeliydik. Maskeyi takmaktan bunalıyoruz; ama şunu düşünelim; hastaneye yattığımızda solunum cihazında olmaktan katbekat iyidir." dedi.

"KURALLARDAKİ GEVŞEME VAKADA ARTIŞA NEDEN OLDU"

Katıldığı bir programda maske takmanın zorunlu hale getirilebileceğini ve maske takmayanlar ceza kesileceğini aktaran Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, normalleşme sürecinden insanların virüsün tamamen bittiği algısına kapıldığını aktardı. Kara, açıklamalarında, "Kurallardaki gevşeme vaka sayısının artmasına neden oldu. Ama ben şuna inanıyorum toplumumuz bu değişimi, bu rakamı görünce tekrar mesafeye, maskeye çok dikkat eder. Ve bu sayede de tekrar kontrol atında almaya başlarız." dedi.

"ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR"

Son günlerdeki artışın ikinci dalga olmadığını söyleyen Kara, "Ancak yeni önlemler alınması için alarm zilleri çalıyor. Maske ve sosyal mesafe kuralına uyulduğu halde virüs tekrar kontrol altına alınabilir. Ama baktık olmayacak, o zaman ister istemez diğer ülkelerde olduğu gibi maske takmayana belki ceza, zorunlu maske takma gibi uygulamalara gerek olabilir. Maske takmak İtalya'da 76 bin, New York'ta ise 65 bin yeni coronavirüs vakasını engelledi." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal