Uzmanlar Açıkladı: 'Yılbaşında Sokağa Çıkma Kısıtlaması Olabilir'

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yeni yılda sokağa çıkma yasağının 4 gün olabileceğini dile getirdi.

02.12.2020-09:44 - (Son Güncelleme: 02.12.2020-12:06) Uzmanlar Açıkladı: 'Yılbaşında Sokağa Çıkma Kısıtlaması Olabilir'

Yurt genelinde ilk başta sadece hafta sonunu kapsayan sokağa çıkma yasağı genişletildi.

Ardından alınan karara göre hafta içinde de kısmi zamanlı sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı.

Hal böyleyken yasağın yılbaşında da geçerli olup olmayacağı merak konusu oldu.

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ın yaptığı açıklama, eğlence seferleri üzdü.

Mustafa Necmi İlhan, yılbaşından önce oluşması muhtemel yoğunluğu azaltmak amacıyla sokağa çıkma kısıtlamasının devreye girebileceğini hatta yasak süresinin 4 gün olabileceğini dile getirdi.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan bu yönde şu açıklamayı gerçekleştirdi:

''Buradaki en büyük önlem öz sorumluluk. Şöyle bir şey oluyor; toplum cumartesi akşamdan bir araya geliyor, pazar günü de beraber oluyorlar, beraber dışarıda da sosyalleşiyorlar, pazar akşamı herkes evine gidiyor. Böyle olunca cumartesinin ardı sıra gelen 6-7-8'inci günlerde maalesef hasta sayısının arttığını gözlemliyoruz. Filyasyona bakıldığında evde bir araya gelmeden kaynaklanan hastaların olduğunu gözlemliyoruz. Toplum burada öz sorumluluk içinde olarak, olabildiğince çekirdek aile ile yaşamayı düşünmeli. Aşı da gelecek. Aşı ile birlikte mücadelenin daha da kuvvetleneceğini hepimiz biliyoruz. Bu yılbaşı için de geçerli''

''Evde insanlar bir araya gelmesin. Parti olsun olmasın, evde insanlar olabildiğince misafir kabul etmemesi gerekiyor. Zaman tam çekirdek aile olarak bir arada olma zamanı, onlar ile bir arada olma zamanı. Biz vatandaşlarımızın evde parti yapmalarını hiç önermiyoruz. Zorunluktan dolayı insanlar bir araya geleceklerse mutlaka içeriye temiz hava girmesi maske takılması ve mesafeye uyulması gerektiğini tekrar hatırlatalım''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal