Uzmanlar Açıkladı! Maske Kullanımı Burun Tıkanıklığını Nasıl Etkiliyor?

Covid-19 riskini azaltmak amacıyla zorunlu hale getirilen maske kullanımı başka hastalıkların oluşumunu tetikliyor mu? Bu sorulara yanıt veren Kulak Burun Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Dr. Murat Cem Miman, maske kullanımının burun tıkanıklığı artışına yol açabileceğini dile getirdi.

10.07.2020-08:23 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-10:56) Uzmanlar Açıkladı! Maske Kullanımı Burun Tıkanıklığını Nasıl Etkiliyor?

Kulak Burun Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Dr. Murat Cem Miman, son yalarda burun tıkanıklığı şikayetiyle hastaneye gelen vatandaşların oranında yüzde 20 artış olduğunu rapor etti.

Miman, “Türklerde burun ucu desteği biraz zayıf. Maske takılmaya başladıktan sonra burnun uç kısmına maskenin ağırlığını gelmesi buradaki tıkanıklığı artırdı.

Maske takma zorunluluğu özellikle burun tıkanıklığı yönünden sıkıntı yaşama potansiyeli olan hastalarımızı açığa çıkarttı.

Sokaklarda, caddelerde genellikle maskesini aşağı doğru indiren veya indirmek zorunda kalan kişiler görüyoruz. Bu kişilerin maskelerini indirmelerinin bir sebebi var. Türk ırkında burun ucu desteği biraz zayıf.

Burun ucuna dokunduğumuzda burun ucu dudağımıza doğru yaklaşıyorsa bu burun ucu düşük demektir.

Türklerde bu durum oldukça yaygın. Maske takılmaya başladıktan sonra burnun uç kısmına maskenin ağırlığını gelmesi buradaki tıkanıklığı artırdı." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal