Uzel Traktör Fabrikası Aylardır Yağmalanıyor

Türkiye'nin en önemli fabrikalarından birisi olan Uzel Traktör Fabrikası, aile üyeleri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle aylardır sahipsiz kaldı. Boş kalan fabrika uzun süredir yağmalanıyor.

18.06.2019-14:46 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-14:41)

Türkiye'nin en büyük traktör fabrikasıyken aile mensupları arasındaki anlaşmazlık neticesinde kapatılan Eyüpsultan Rami'de yer alan Uzel traktör fabrikası hurdacıların uğrak noktası oldu. Maaş alamayan güvenlikçilerin terk etmesiyle sahipsiz kalan fabrika yaklaşık 2 aydır yağmalanıyor.

HURDACIYA SATIYORLAR

Üretim bantları, traktörler, klimalar, torna makineleri, tezgahlar, masa, sandalyeler yerlerinden sökülerek götürülüyor. Bütün kapıları açık olan fabrikaya gelen yağmacılar topladıkları malzemeleri hurdacıya satıyor.

"HER GÜN BİR SEFER GELİYORUM, HARÇLIĞIMI ALIYORUM"

Parasız kaldığı vakitler fabrikadan hurda topladığını söyleyen bir kişi, "Ben hurdacı değilim, demirci değilim, bir sabah buradan geçerken bir baktım 10-15 kağıtçı birden geçiyor. Ben de parasızdım o gün, bir girdim baktım herkes demir alıyor. Ben de başladım demir almaya, her gün bir defa geliyorum harçlığımı alıyorum çıkıyorum. Çoğunlukla kağıtçılar geliyor. Suriyeliler, Pakistanlılar büyük motorları götürüyorlar. Bu üç dört aydır sürüyor. Hiç bir güvenlik tedbiri yok terk edilmiş halde" dedi

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal