Uyuşturucuyla Mücadele Devam Ediyor! 9 Milyon 187 Bin Kök Hint Keneviri Ele Geçirildi

Diyarbakır'da 9 milyon 187 bin kök hint keneviri ele geçirildi.

10.07.2020-11:59 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-16:07) Uyuşturucuyla Mücadele Devam Ediyor! 9 Milyon 187 Bin Kök Hint Keneviri Ele Geçirildi

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonda, 83 ayrı noktada 9 milyon 187 bin kök Hint keneviriyle araziye saklanmış 1 ton 183 kilo esrar bulundu.

Valiliğin yaptığı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından, terör örgütü PKK ile uyuşturucu üretimi ve satışı gerçekleştirenler arasında mevcut bağı somut kanıtlarla gözler önüne sermek, gizlenen uyuşturucu ve bunları saklayanları adalete vermek için Lice ilçesinin Yalaza, Ortaç ve Esenli köyleri bölgesinde yapılan "Şehit Jandarma Er Zeynettin Özalp Narkoterör Operasyonu" başarıyla sonlandırıldı.

Operasyonda, 83 ayrı noktada 9 milyon 187 bin kök Hint keneviri, arazide kayalık yerlerde ve çalılarda saklanmış poşetler ve çuvallar içinde 1 ton 183 kg esrar, kenevirleri sulamak için tarlaların içinde kurulu halde bulunan 11 bin 45 metre uzunluğundaki su hortumu, borusu, sekiz su motoru ile su pompası bulundu.

Bulunan esrar koruma altına alınırken, Hint kenevirleri örnek alınmasının ardından başka malzemelerle beraber orada imha edildi.

Gelen açıklamada, bölgede ikamet eden vatandaşların huzur ve güvenliğinin temin edilmesi için terör ile narko terörle mücadele operasyonlarına çoğalan bir gayret ve istikrarla sürebileceğinin altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal